Før helgen gikk Nordeas lagkaptein, Bjørn Ivar Nilsen ut og annonserte at laget gikk for seier i årets Holmenkollstafett. Sterkt motivert av å slå erkekonkurrenten DNB. Nå må laget ta en evaluering.

Feigt å stille i mixklassen

Selv om bankens beste løpere ble rekruttert fikk de ikke samlet nok folk til å danne rene herre og kvinnelag. Dermed fikk de heller ikke stilt i de riktig prestisjetunge klassene, B1 menn bedrift og B4 kvinner bedrift. Nordea-laget endte til slutt opp i klassen A2-D Bank/forsikring for Icare.

-Det er jo litt feigt da, ettersom det er en klasse som er lett å vinne, sa lagleder Bjørn Ivar Nilsen til DN før stafetten.

Også deres argeste konkurrent DNB, syntes det var feigt av Nordea å ikke stille i klassene med hardest konkurranse.

Øverst fra venstre: Rune Liholt, Per- Kristian Bækken, Henrik Lidmann, Alexander Stray,
Øverst fra venstre: Rune Liholt, Per- Kristian Bækken, Henrik Lidmann, Alexander Stray,
 

-Det er i bedriftsklassen konkurransen er sterkest, og vi ønsker Nordea velkommen til å ta opp konkurransen med oss neste år, skrev en av DNBs stafettløpere, Stig Arve Malmedal i en epost til DN.

Fant ikke vekslingspartneren

Siden Nordeas lag ble plukket ut i siste liten, var det flere av stafettløperne som ikke rakk å hilse på hverandre før løpet. Mette Anne Jakobsen som var satt opp på nest siste etappe hadde kledd seg i signalfarger for at lagvenninen skulle se henne.

-Jeg hadde ikke møtt hun jeg skulle veksle med, men vi hadde avtalt at hun skulle se etter en med rosa pannebånd. Da jeg kom til veksling fant jeg henne ikke, og jeg kunne ikke stå å vente så lenge heller, så jeg tok bare fatt på siste etappe sier Jakobsen som holdt god fart gjennom stadion og inn til mål.

-Det gikk greit, jeg ga ikke full pinne på etappen min, ettersom det var en mulighet for at jeg ikke fant hun jeg skulle veksle med.

DNB synes det var feigt av dere å ikke stille i de reelle bedriftsklassene, hva synes du om det?

-Tja, man kan jo sammenlikne tider, så ser man jo hvem som løp best der, sier Jakobsen som løp inn laget til en femteplass. Selv om det ikke gikk som forventet, er laglederen fornøyd med laget sitt.

-Vi hadde gode konkurrenter, kred til dem. Vi får bare mobilisere bedre og starte forberdelsene tidligere neste år, men jeg er meget stolt av laget, og vil takke alle for strålende innsats, sa Nilsen etter stafetten.

Arrangørklubben vant eliteklassen

I kvinneklassen var det SK Vidar som i år stilte med sterkest lag da de løp inn til seier, 1:00:10, 1 minutt og 10 sekunder foran arrangørklubben IK Tjalve. Her gjorde Vidars, Karoline Bjerkeli Grøvdal en formidabel innsats opp Besserud, hvor hun tok igjen Tjalve IKs Annie Bersagel forsprang med 16 sekunder, og løp inn til et forsprang på 16 sekunder, i følge løpebladet, Kondis. I herreklassen gikk seieren til arrangørklubben, IK Tjalve med med tiden 49:55.

Da hadde de 49 sekunders margin ned til andreplass Ullensaker/Kisa IL. Her endte SK Vidar på tredjeplass, 1 minutt og 26 sekunder bak vinneren.

Resultater

B1 Menn bedrift

EY bil Oslo 1 - 55:43

Pwc Herre 55:47

DNB Bil 56:52

B4 Kvinner bedrift

EY Bil Oslo 1:07:28

Haukeland Sykehus Idrettslag 1:10:45

Bergenslærerne 1:11:13

A2 Mix Flest Kvinner

1. Studentsamskipnaden i Bergen 59:54

2. Oslo Sportslager mix team 1:00:49

3. Løplabbet 1:01:01

4. IL i BUL 1:04:28

5. Nordea 1:05:07(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.