Honda er verdens største motorsykkelprodusent og for regnskapsåret 2014 solgte selskapet 17 millioner motorsykler. I tillegg solgte Honda 4,3 millioner biler og over seks millioner andre motorprodukter.

Dermed endte Honda Motors driftsresultat for fiskalåret 2014 på 750 milliarder japanske yen etter salg av biler, motorsykler og andre motorprodukter. Det er omkring 44 millarder kroner.

Årsresultatet for perioden 1. april til 31. mars ble på 574 milliarder yen, eller 33,6 milliarder norske kroner. Dette er en forbedring på 56 prosent fra regnskapsåret 2013.

I en pressemelding fra Honda heter det at årsakene til veksten spesielt er økt bilsalg i Japan og Nord-Amerika, økt motorsykkelsalg i Asia, kostnadsreduksjoner samt en mer gunstig valuta-utvikling med en synkende yen.

Honda har tro på fremtiden og spår forbedrede resultater når fiskalåret 2015 skal oppsummeres om ett år.

På Tokyo-børsen steg Honda-aksjen marginalt i dag.

I Norge sørget den nye generasjonen av suven CR-V for at salget ifjor økte med 53,4 prosent og endte opp på en 17. plass blant merkene med 2655 registrerte biler.

Til og med 21. april i år er registreringstallene ned 44 prosent fra samme periode ifjor. I disse dager lanserer Honda stasjonsvogn-versjonen av kompaktbilen Civic, en bil som kanskje kan hjelpe litt til på salget.

Les test av Civic Tourer: Stor og pen

Den mindre suven HR-V ble presentert i New York i påsken, men kommer ikke til Europa før i 2015.
Den mindre suven HR-V ble presentert i New York i påsken, men kommer ikke til Europa før i 2015. (Foto: Honda)
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.