Hong Kongs pengepolitiske myndighet, Hong Kong Monetary Authority (HKMA), kom med sine tiltak etter en spent natt, hvor tåregass og pepperspray ble tatt i bruk, i et feilslått forsøk på å fjerne titusener av aktivister fra det sentrale forretningsområdet i Hong Kong, skriver TDN Finans.

Da ansatte mandag morgen vendte tilbake til sine kontorer, var mange gater fortsatt stengt, og det var store forstyrrelser i offentlig transport.

Flere banker, inkludert HSBC og Standard Chartered, har stengt en håndfull filialer. Hong Kong-dollar ble i tidlig handel svekket med 0,07 prosent mot amerikanske dollar, som den er tett knyttet til, og kom ned på et seks måneders bunnivå.

Samtidig åpnet aksjeindeksen Hang Seng med en nedgang på 1,4 prosent.

Krever reform

Store menneskemengder okkuperte søndag mye av det sentrale Admiralty-området, i sin tilslutning til en voksende demokratibevegelse som arbeider mot en plan fra Kina for valgreform i territoriet.

Den tunge responsen, et massivt politioppbud og blokkerte veier, understreker lokale myndigheters frykt for det momentum som ligger bak den fredelige bevegelsen som baserer seg på sivil ulydighet, skriver FT.

Les også:
- Hong Kong er som en slagmark
Ikke fornøyd med 102 siders svar
Tåpenes sammensvergelse
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.