Hong Kongs øverste leder Leung Chun-ying, populært kalt CY Leung, er ikke særlig populær om dagen. Nå har også datteren hans Chai Yan Leung hisset på seg folk i Hong Kong

Chai Yan Leung ble fornærmet da noen kom med negative kommentarer om et smykke hun bar på et Facebook-bilde. Svaret kunne hun kanskje likevel spart seg.

"Dette er faktisk et vakkert smykke som er kjøpt på Lane Crawford (ja, og det er finansiert av alle dere Hong Kong-skattebetalere!! Og det er alle mine vakre sko og kjoler og vesker!! Takk skal dere ha!!", skriver Leung, ifølge flere asiatiske medier.

Leungs salve fortsetter:

"Kanskje jeg ikke skulle sagt "alle dere" skattebetalerne, ettersom de fleste av dere her inne synes å være arbeidsledige og kan bombardere meg med beskjeder."

Protesterer mot "falskt demokrati"

Uttalelsene fyrer opp under protestene i Hong Kong. CY Leung er nært knyttet til makten i Beijing, og demokratiforkjempere krever at han går av.

I sentrum for konflikten står en lovtekst om allmenn stemmerett for innbyggerne, en tekst som ble undertegnet da byen ble overgitt fra Storbritannia. Den slår fast at lederen i Hong Kong skal velges av en bred folkevalgt komité. Et nytt lovtillegg sier at komiteens medlemmer må godkjennes av Beijing, og det utelukker i praksis opposisjonelle politikere.

– Borgerne i Hong Kong vil ikke godta et falsk demokrati. For dem handler det om kampen for et genuint autonomt styre, sa professor Michael Davis ved Hong Kong University til Dagens Næringsliv tidligere denne uken.

Datterens oppsiktsvekkende innlegg på Facebook er nå slettet, men flere anerkjente aviser i Hong Kong skal ha bekreftet at kontoen var Chai Yan Leungs. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.