Verv i DNB-styrer ga Anne Carine Tanum en inntekt på nærmere én million kroner.

Fordi Tanum er styreleder både i DNB-konsernet og i bankvirksomheten DNB Bank asa, hever hun to styrehonorarer:

• For styrevervet i DNB asa mottok hun 526.000 kroner ifjor.

• For styrevervet i DNB Bank mottok hun 420.000 kroner ifjor.

Begge selskapene oppgir å ha hatt 12 styremøter hver i året som gikk.

Best betalt

Tanums samlede styrehonorar fra DNB-systemet på totalt 946.000 kroner gjorde henne til den betalte styrelederen i de delvis statseide børsnoterte selskapene ifjor.

Til sammenligning har årlig honorar til styrelederne i Telenor og Yara ligget på i overkant 550.000 kroner, mens styreleder Dag Mejdell i Norsk Hydro fikk et honorar på 709.000 kroner ifjor.

Statoils styreleder Øystein Løseth får et årlig honorar for styreledervervet på 743.000 kroner, og i tillegg et honorar for å sitte i kompensasjonsutvalget, totalt 870.000 kroner.

Flere med doble verv

DNB forklarer i en epost at det doble styrevervet til Anne Carine Tanum skyldes at DNB Bank asa er en meget sentral del av konsernet, og at det også er der de aller fleste av DNBs medarbeidere er ansatt.

«Det er også styret i dette selskapet som er den ultimate beslutningstager på kredittengasjement i DNB. Selskapet har derfor også en vesentlig del av totalrisikoen i DNB», skriver informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB i en epost til DN.

Også tidligere visesentralbanksjef Jarle Bergo og de to ansattevalgte representantene sitter i både konsernstyret og i DNB Bank-styret, som styremedlem. De mottok en samlet kompensasjon for disse vervene på 614.000 kroner.

Mange verv

DNB-vervene er langt fra de eneste styrevervene for Anne Carine Tanum. Ifølge Bizweb er hun også styreleder i Den Norske Opera & Ballett, Kilden teater- og konserthus for Sørlandet og i Oslo kommunes kraftselskap E-Co Energi. I sistnevnte er forøvrig nestleder i DNB-styret, Tore Olaf Rimmereid, administrerende direktør.

Anne Carine Tanum sitter også i styrene til Cappelen Dam Holding, Try, Europris asa, Oslo universitetssykehus, Sonia Henies og Nils Onstads stiftelse.

DNBs informasjonsavdeling melder at Anne Carine Tanum ikke ønsker å gi intervjuer før DNB har gitt svar på Monica Mælands mange spørsmål om DNBs datterbank i Luxembourg.

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.