De som leter etter billige feriemål bør holde seg unna Geneve, Dubai og Miami, skriver Bloomberg.

I Geneve koster et hotellrom gjennomsnittlig 308 dollar (1848 kroner) natten, viser nyhetsbyråets oversikt.

Den gjennomsnittlige romprisen presses opp i markeder der det er vanskelig å etablere nye overnattigssteder, der antallet hoteller er begrenset og der hotellgjestene er velstående.

- Geneve er veldig dyr på grunn av de mange internasjonale organisasjonene som har hovedkontor der, forklarer Jan Freitag i analyseselskapet STR til Bloomberg.

- Disse folkene må ikke betale for seg selv, og det betyr at de kan bo på veldig kostbare overnattingssteder, legger han til.

Mange stjerner i Dubai

Geneve topper også listen som bare tar med femstjerners hoteller. I denne kategorien er gjennomsnittsprisen i Geneve på hele 614 dollar (3684 kroner) natten.

Bloomberg skriver at fem stjerner inkluderer spa, treningssenter og tilgang til golfbane.

På listen over de mest eksklusive er Los Angeles nummer 2 fulgt av Tokyo, med priser på henholdsvis 481 (2886 kroner) og 440 dollar (2640 kroner) for en natt.

Interessant kan det kanskje også være å vite at mens et gjennomsnittsrom i Dubai koster 273 dollar (1638 kroner), er prisen på fem stjerner i samme by bare 30 dollar (180 kroner) dyrere.

Ikke nok luksus i Oslo

For å i det hele tatt komme med på fem-stjerners-listen må byen som rangeres ha minst fem hoteller i denne klassen. Oslo møter ikke dette kriteriet og er heller ikke med i tre-stjernersrangeringen.

 

 

Kilde: Bloomberg(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.