Ferske tall fra Benchmarking Alliance viser at hotellbelegget på landsbasis i juli var på 54 prosent, noe som er en nedgang på 13,5 prosentpoeng. Det skriver E24.

Belegget i Kristiansand var på 94,2 prosent, mot 88 prosent i juli i fjor. Bodø klarte å fylle 90,1 prosent av rommene, noe som var en økning fra 81,8 prosent.

Verre var det for Oslo som kun hadde 35,6 prosent av hotellrommene belagte. Det er en markant nedgang fra 67,1 prosent i juli i fjor.

Heller ikke Tromsø-hotellene kunne juble i juli. Belegget var på 48,2 prosent, mot 65,3 prosent i fjor. Bergen falt fra 77,5 til 55,2 prosent, mens Stavanger lå på tilnærmet samme nivå. Trondheim økte med 6,7 prosentpoeng til 72,3 prosent.

I april var belegget på landsbasis kun 6,9 prosent. Den sentrale årsaken var koronapandemien.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.