Nesten 3.500 medlemmer i Fellesforbundet gikk ut i streik i helgen etter brudd i meklingen med NHO Reiseliv.

På en pressekonferanse mandag sa leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, at partene ikke er noe nærmere hverandre enn hva de var lørdag.

– Vi vil utvide konflikten til seks nye fylker, med 2.447 nye medlemmer, sa Eggum.

Det er hoteller i Akershus, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Rogaland, Troms og Finnmark som nå tas ut, skriver VG.

Opptrappingen trer i kraft fra lørdag klokken 8.

Når det gjelder de såkalte pasienthotellene, er det en situasjon som frustrerer Fellesforbundet. Ifølge Eggum har både NHO Service og NHO Reiseliv avvist å behandle søknaden om dispensasjon fra Haukeland Hotellet i Bergen.

– De bruker kynisk syke mennesker i sin agenda for å få regjeringen på banen for å få tvungen lønnsnemnd. Dette er vi opprørt over, og vi synes NHO burde ta et mye større ansvar for organisasjonen de driver og de ordinære spillereglene i arbeidslivet, sa Fellesforbundets leder.

Både NHO Service og NHO Reiseliv har sendt pressemelding om at det er viktig at syke og gamle ikke rammes av streiken. Men den nøkkelen mener LOs 1. nestleder, Tor-Arne Solbakken at det er NHO som sitter på.

– Det er bare å sende den dispensasjonssøknaden hit ned, så blir den undertegnet av Jørn Eggum to sekunder senere, sa Solbakken.

 

Les også: Skatteetaten advarer mot ID-svindelforsøk

Seerne rømmer «Senkveld»

Tapte rettssak om sluttpakke

 

Se DNtv:

Tesla-gründer Elon Musk blir målløs da han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge:

Teslagründeren blir målløs når han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: - Vel, eh...
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
01:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.