Fellesforbundet drev ulovlig boikott av Scandic Hotels hoteller i Oslo i forbindelse med streik en i hotell- og restaurantbransjen, har Oslo byfogdembete fastslått.

Fra 3. til 12. mai hindret streikevaktene vareleveranser, blant annet mat og sengetøy, til flere av Scandic-hotellene i Oslo.

13. mai ba Scandic Hotels AS om midlertidig forføyning for å stanse aksjonen. Samme dag avsa Oslo byfogdembete kjennelse i saken, der Fellesforbundet ble pålagt å stanse boikotten av hotellene umiddelbart. Oslo byfogdembete var ikke i tvil om at boikotten og aksjonsformen var rettsstridig.

I tillegg ble begjæringen rettet mot Tore Skjelstadaune, medlem i Fellesforbundets forbundsstyre. Rettens konklusjon at han organiserte en rettsstridig boikott og er ansvarlig for denne.

I kjennelsen står det også at Fellesforbundet og Skjelstadaune må betale 21.000 kroner i sakskostnader til Scandic Hotels AS.

Les også:
Venstre-nei til oljeleting nær iskanten

Se DNtv:

Hysterisk gateracer
Ford Focus RS setter spor på asfalten og i sjelen.
01:25
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.