– Det er noe riv ruskende galt når det ble streik i år. Vi har et godt forhold til våre ansatte. Vi har ikke tid eller råd til å være i konflikt så mye, sier konsernsjef Per Carlenius i Stiftelsen Anker Studentboliger og Hotel (Anker STI) til Klassekampen.

Anker er en stiftelse som driver studentboliger og hoteller i Oslo-området. Hotelldriften er med på å finansiere driften av studentboligene.

– Streiken koster oss 200.000 kroner i likvider hver dag. Vi blør ordentlig. De som betaler for dette, er studentene våre, sier Carlenius.

Har kalt inn partene

Anker er med i NHO Reiseliv, og de ansatte er fagorganiserte i Fellesforbundet. Dermed ble de også tatt ut i streik i slutten av april.

– Det er synd at de melder seg ut, men jeg tror de gjør det på uriktig grunnlag, sier forhandlingsleder for NHO Reiseliv, Jostein Hansen til avisen.

Riksmekleren har innkalt partene til møte førstkommende tirsdag for å se om det er åpning for å få avsluttet konflikten.

– Vi ser at underveis i konflikten har det vært meningsforskjeller mellom kjedene og de andre bedriftene. Det er en utfordring for NHO internt, å forene store og små, bygd og by, sier forbundssekretær Clas Delp i Fellesforbundet.

Les også: Nå er over 40 kjedehoteller stengt dnPlus (DN+)


Oljearbeidere vurderer sympatistreik

To av tre støtter hotell- og restaurantstreiken

Følg markedet på DN Investor

 

Hørt denne?

Finansredaksjonen diskuterer mediekrise, Facebook, Skam og en "John Fredriksen spesial" i ukens podkast.

 

- DNtv følger Sunniva Dring (35) hele veien til Norseman. Se første av totalt fire episoder her:

Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.