Finanskrisen rammet Irland steinhardt og en rekke prosjekter i det gigantiske Docklands-området i Dublin ble lagt på is. Det gjaldt også byggingen av femstjernershotellet The Marker i gaten som ganske så betegnende het Misery Hill. Navnet stammer visstnok fra tiden da det lå et sykehus for spedalske her. I mange år ble også kriminelle som ble avrettet på Gallows Hill i nærheten hengt opp her i Misery Hill til skrekk og advarsel.

Vel fem år forsinket åpnet The Marker i 2013 – og i dag heter gaten langt mindre belastende Grand Canal Square. Facebooks europeiske hovedkontor er nærmeste nabo, og Docklands, på begge siden av elven Liffey, er i ferd med å bli Dublins definitive finans- og businessentrum.

Standardrommene på The Marker er romslige – med en deilig seng.
Standardrommene på The Marker er romslige – med en deilig seng. (Foto: DN)

Innsjekk går raskt og effektivt og rommet i andre etasje, med utsikt mot den store plassen foran hotellet, er virkelig romslig (omtrent 30 kvadratmeter) med kremfargede vegger, marmorgulv og et fire meter langt skrivebord langs veggen belyst av lamper fra stjernedesigneren Philippe Starck. Her er også plass til en sittegruppe og bord, og sengen er deilig og passe myk med en drøss puter i diverse størrelser. Manglende kontakt for mobillading ved sengen er det eneste denne testeren finner å kunne trekke noe for.

Marmor preger også det store badet som både har badekar, stor dusj med plass til minst to samt en stor og stilig vask fra Villeroy & Boch.

Stort bad med både badekar og dusj.
Stort bad med både badekar og dusj. (Foto: DN)
The Marker i Docklands, Dublin.
The Marker i Docklands, Dublin. (Foto: DN)

Med prikkfritt renhold i tillegg, blir det en svært god natts søvn.

Men frokosten blir en skuffelse. Gjestene kan velge mellom kontinental frokost til 200 kroner eller full «breakfast buffet» for en hundrelapp ekstra. I tillegg er det mulig å bestille retter fra à la carte-menyen, eksempelvis egg benedict til 80 kroner.

DNs tester velger full «breakfast buffet» med et bra utvalg varmretter (inkludert den tradisjonelle blodpølsen), frukt, frokostblandinger og bakervarer. Men det er dårlig utvalg pålegg ellers; kun to typer kjøttpålegg og en type ost. Det serveres god kaffe og ferskpresset appelsinjuice ved bordene av en svært hyggelig servitør, men i sum er ikke frokosten i femstjernersklassen. Den er, med en pris på nær 300 kroner, snarere midt på treet.

Frokost i den stilige restauranten på The Marker
Frokost i den stilige restauranten på The Marker (Foto: DN)

I sum er The Marker utvilsomt et godt valg for forretningsreisende til Dublin. Det synes tydeligvis også gjestene som har publisert anmeldelser på nettstedet Tripadvisor.com der hotellet vurderes å være det nest beste hotellet i hele byen – kun slått av The Merrion Hotel like ved Nasjonalmuseet.

Badetøy anbefales medbrakt på The Marker i Dublin.
Badetøy anbefales medbrakt på The Marker i Dublin. (Foto: DN)

Men nærområdet rundt hotellet er ikke direkte sjarmerende på kveldstid; selv taxisjåføren anbefaler å være forsiktige med å vandre rundt i området etter mørkets frembrudd. Om en søker irsk atmosfære og pubkultur, bør en ta den snaut ti minutter lange taxituren til sentrum med de trange brosteinsbelagte gatene og de mange vannhullene i området Temple Bar.(Vilkår)

Disse hotellene har DN testet

Kart i fullskjerm
Gråbeins Gadget Guide – Skal du først ha hjemmekino kan du like gjerne gjøre det skikkelig
Gråbein tester ut Denon AVC-X8500H – en hjemmekinoforsterker med 13 surroundkanaler for skikkelig kinolyd hjemme.
02:39
Publisert: