Dersom statsminister Erna Solbergs ambisjon om et tettere samarbeid mellom norsk og indisk næringsliv innfrir, vil de fleste forretningsreisende til India før eller siden havne i Mumbai. Fra man setter foten på dørstokken til Hotel Oberoi blir alle gjester behandlet som kongelige. Den uniformerte portieren med turban sørger for at bagasjen umerkelig blir brakt til rommet, mens du blir ønsket velkommen med en tradisjonell rød bindi i pannen. Alt fra resepsjonister til rengjøringspersonale gjør sitt ytterste for at du skal ha et fem stjerners opphold på hotellet som er del av en av indisk luksuskjede. Det er også den unisone tilbakemeldingen fra hotellets gjester på Tripadvisor der Oberoi i øyeblikket rangeres som det beste av over 500 hoteller i Mumbai.

Oberoi kan ikke skilte med koloniarkitektur lik det dobbelt så dyre og ikoniske Taj Mahal Palace, men beliggenheten på Mumbais strandpromenade gjør det til et godt sted å trekke seg tilbake fra storbyens larm. Langs «The Queens Necklace» som er tilnavnet på strandpromenaden, kan man ta seg en joggetur eller promenere og se på det yrende folkelivet i skumringen når Mumbais innbyggere kommer for å nyte solnedgangen. Her stimler både barnefamilier og unge svermere sammen for et etterlengtet avbrekk i en by som rommer en befolkning på godt over ti millioner mennesker.

Rett utenfor The Oberoi ligger byens strandpromenade som gir mulighet for en joggetur eller observere folkelivet når Mumbais befolkning trekker hit for å nyte solnedgangen.
Rett utenfor The Oberoi ligger byens strandpromenade som gir mulighet for en joggetur eller observere folkelivet når Mumbais befolkning trekker hit for å nyte solnedgangen. (Foto: DN)

Oberoi er for øvrig strategisk plassert i et av Mumbais viktigste forretningsdistrikter, Nariman Point. En 20 minutters gåtur unna ligger også to av byens mest kjente landemerker i bydelen Colaba: Gateway of India og Taj Mahal Palace Hotel. Sistnevnte var blant hotellene som ble angrepet under terrorangrepet i 2008 da 200 hotellgjester ble reddet ut med stiger fra sine rom. Angrepet satte en støkk i Mumbais befolkning og hotellene har fortsatt strenge sikkerhetstiltak for å slippe inn.

Inne på Hotel Oberoi finnes nok av steder å kjøle seg ned og gjenvinne roen etter en hektisk storbydag. Enten i den enorme lobbyen, i en av hotellets tre restauranter eller ved svømmebassenget med utsikt mot strandpromenaden. Det er også mulig å rusle opp en trapp til søsterhotellet Trident vis-à-vis og teste ut fasilitetene der. Hotellet har en meget godt utstyrt treningssal med et fullverdig sortiment av treningsapparater, i tillegg til eget Spa.

Badet og rommet på The Oberoi er adskilt med glassvegg som gjør at du kan nyte utsikten gjennom hotellvinduene fra badekaret. Glassveggen kan heldigvis blendes med elektrisk rullegardin når man trenger privatliv.
Badet og rommet på The Oberoi er adskilt med glassvegg som gjør at du kan nyte utsikten gjennom hotellvinduene fra badekaret. Glassveggen kan heldigvis blendes med elektrisk rullegardin når man trenger privatliv. (Foto: DN)

Det romslige standardrommet på Oberoi går i delikate hvittoner og er så rent som man må kunne vente av et femstjerners hotell i India. Rent er for øvrig ikke den første assosiasjonen Mumbai gir. Kingsize sengen er heldigvis ikke av den steinharde indiske sorten, men behagelig myk og fylt med dunputer for ethvert behov. En tynn dundyne kommer godt med for dem som foretrekker et kjølig soverom. Klimaanlegget fungerer utmerket og er lett å justere. En elektrisk rullegardin sørger for privatliv på badet som kun er adskilt med glassvegg fra resten av rommet. Det luksuriøse badet i sandstein innbyr til bruk med en rekke velduftende pleieprodukter og romslig dusjsone. Her kan man også ligge i badekaret og nye utsikten gjennom panoramavinduene som har utsyn enten mot havet eller byen.

Frokosten på The Oberoi i Mumbai har et rikholdig utvalg av frukt og juicer, men imøteser ethvert frokostbehov gjestene måtte ha.
Frokosten på The Oberoi i Mumbai har et rikholdig utvalg av frukt og juicer, men imøteser ethvert frokostbehov gjestene måtte ha. (Foto: DN)

Frokosten nede i lobbyrestauranten har det man måtte ønske av kontinentale ingredienser, men er du først i India vil en masala dosa, syltynne pannekaker med velsmakende potetfyll, eller en spicy masala omelett, langt være å foretrekke. Ferskpressede fruktjuicer og oppskåren frukt sammen med fyldig indisk kaffe, hører også med. Ellers sørger hotellet for å oppfylle alle gjesters frokostbehov uansett hvilket verdenshjørne man stammer fra. Som kelneren i restauranten uttrykte det: «Whatever you can imagine, we will make it».

Du kan elske eller hate Mumbai, men ingen forlater denne byen uberørt av de mange skjebnene man møter i dens støyende og folkerike gater.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse hotellene har DN testet:

Kart i fullskjerm