Som gjest på svipptur innom Trondheim, begynte hotelloppholdet med ett minutts jakt etter resepsjonen – med bagasjen på slep.

Ett kvartal unna Nidelven ligger både kulturscenen Olavshallen og Clarion Collection Grand Olav under samme tak. Inn fra hovedgaten – vis-à-vis byens Radisson Blu-hotell – kommer man egentlig inn bakveien, for hovedinngangen til Clarion-hotellet ligger i en stille bakgate. Bagasjen må bæres opp noen trappetrinn, og i dette basketaket havnet DNs tester i feil korridor.

Resepsjonen viste seg å ligge i et nøytralt, enkelt innredet lokale med mørke farger. To gjester hadde slått seg til ro i den lille baren – som egentlig bare er noen meters forlengelse av hotellets desk med et tappetårn for øl, betjent av hotellets resepsjonist.

Rommene har nokså god standard, men det er en stund siden hotellet ble oppgradert. Og puten var for hard.
Rommene har nokså god standard, men det er en stund siden hotellet ble oppgradert. Og puten var for hard. (Foto: DN)

Det er påfallende hvor lite varemerket Clarion Collection i dette eksempelet klarer å by seg frem som navnet skulle tilsi: En «samling» av de viktigste byhotellene eller med en oppgradert standard i forhold til snittet. Nordic Choice-kjeden presenterer Clarion Collection som «mer enn bare et hotell». I Trondheim er det bare dét. Konkurrenten Scandic har to moderne hoteller i nabolaget, med ry for å kjempe innbyrdes om Norges beste frokost. Clarion-kjeden har også et nytt konferansehotell noen minutters gange lenger ute i havnen, og til våren åpner Reitan-familiens oppgraderte luksushotell Britannia noen kvartaler unna.

Dette Clarion-hotellet risikerer snart å havne i skyggen.

Det skyldes ikke nødvendigvis innsatsen til personalet, DNs tester ble tatt imot med et oppmerksomt smil, og innsjekkingen går raskt unna. Heisen opp til rommet er treg – anno 1988 – og interiøret bærer for øvrig preg av å stamme fra 90-tallet eller årtusenskiftet.

På tide med vindusvask?
På tide med vindusvask? (Foto: DN)

Møblene på rommet er ganske fine, men hva med et strøk maling på vegger og lister som nå flasser av? Eller kanskje en vindusvask? I det minste hindrer dette innsyn fra regnskapsmedarbeidere i nabogården.

Rammene på speilet inne på rommet flasser av.
Rammene på speilet inne på rommet flasser av. (Foto: DN)

Badet har lyse fliser og er nesten helt rent, men DN fant en q-tips fra forrige gjest ved siden av søppelkorgen. Sånt kan selvsagt skje. På nettsiden til hotellet annonseres alle dobbeltrommene som «nyoppusset», men det er en overdrivelse: Helt gjennomsnittlig standard og god plass, men ikke nytt.

Sengen fortjener omtale omtrent like gjennomsnittlig som oppholdet ellers: Litt enkel, likevel godt nok. Denne gjesten reagerte spesielt på en hard og stor pute, og i mørket i sengen litt over midnatt kom angeren over at man ikke hadde ringt resepsjonen og spurt etter en mykere og mindre pute.

Neste morgen er det spennende å se hva frokosten bringer, og om opplevelsen kan måle styrke med nabohotellene. Utvalget av mat og drikke fremstår som ganske standard, man kunne håpet på mer. I buffeten er det for eksempel lite å spore av lokale spesialiteter, fisk eller grønnsaker.

Resepsjonen på hotellet er enkel og for det meste betjent av én person som også skal holde styr på baren.
Resepsjonen på hotellet er enkel og for det meste betjent av én person som også skal holde styr på baren. (Foto: DN)

DN fikk bli en halvtime ekstra på rommet før utsjekking uten tillegg i prisen, likevel virket ikke nøkkelkortet da vi skulle inn på rommet – i god tid før ekstratiden gikk ut. Det ble en ekstra heistur ned til resepsjonen, og tilbake igjen.

Hotellet har beundringsverdig klart å kapre annenplass blant Trondheims beste hoteller på nettstedet Tripadvisor.com, men det er vel å merke basert på langt færre gjestevurderinger enn de andre hotellene. Clarion Collection Grand Olav trenger en oppgradering innen få år om det ikke skal tape kampen mot flere av sine friske naboer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse hotellene har DN testet:

Gå til fullskjerm av kartet