Det begynner svært bra.

Følget er ute i god tid og møter opp i resepsjonen ved ettiden en lørdag midt i høysesongen – to timer før vanlig innsjekking. En vennlig ansatt ringer for å høre om et rom er ledig for innsjekk. Og vips fikk vi litt mer tid til å oppleve Trondheim uten å tenke på midlertidig oppbevaring av feriens bagasje.

Scandic Nidelven ligger svært sentralt med få minutters gange til tog, flybuss og restaurantene på Solsiden – Trondheims svar på Aker Brygge. Lobbyen er vid og luftig, og ved vinduene ut mot elven ligger baren og spisesalen. Sistnevnte har i en årrekke fått en utmerkelse for «Norges beste frokost», og etter én natt skal DNs testperson endelig gjøre en interessant sammenligning med et annet, renommert hotell i byen.

Frokosten på Scandic Nidelven har et rikelig utvalg av mat og drikke, og lokker til og med frokostgjester som ikke bor på hotellet selv.
Frokosten på Scandic Nidelven har et rikelig utvalg av mat og drikke, og lokker til og med frokostgjester som ikke bor på hotellet selv. (Foto: DN)

Først inspiseres resten av hotellet. I korridorene fremstår hotellet veldig godt brukt – ikke uvanlig på kryss og tvers i landet. Langs veggene i femte etasje er tapetet stedvis revet av. Døren til rommet åpnes og det første som møter blikket på vegg-til-vegg-teppet er en stor flekk ved inngangen til badet. I denne testen måles renholdet både basert på jobben personalet gjør hver dag – i dette tilfellet meget bra – og at inventaret, vegger og lister er renset for ubehagelig skitt. Kanskje er det 10–15 år siden rommene og korridorene sist fikk en oppgradering. Det er snart på tide igjen, om ikke forfallet skal bli for synlig.

Dobbeltrommet med lyset inn fra havnen utenfor.
Dobbeltrommet med lyset inn fra havnen utenfor. (Foto: DN)

Dette rommet er ellers ganske enkelt utstyrt, med to krus og ett (!) vannglass til to personer. Ingen skoskje, og ikke et eget strykejern på rommet. Scandic har – som flere store hotellkjeder – tatt ut minibaren og åpnet en liten butikk i resepsjonen. Sengen er behagelig og ganske standard.

Badet er rent og har god plass, men er også på det jevne. Toalettsetet er av typen som smeller uten demping, og dusjen har en enkel dispensersåpe fra kjedens eget merke. Dette holder nok i flere år til, men standarden oppleves likevel noe bak nyere hoteller, også i Trondheim.

Badet er rent og har god plass, men er også på det jevne.
Badet er rent og har god plass, men er også på det jevne. (Foto: DN)

Mange av rommene har fin utsikt mot elven og havnen, og ligger i første rekke mot sjøen. Om natten er det stille, og med vinduet åpent høres sus fra bølger og måker i det fjerne.

Søndag morgen klokken åtte åpner frokostsalen. Hotellet har allerede hengt opp en tavle til nysgjerrige gjester utenfra: «I dag er frokostsalen full. Velkommen tilbake en annen dag». Et kjent te-merke – som også er godt representert ved frokosten – har gitt hotellet utmerkelse for landets beste frokost flere år på rad. Det forplikter svært mye. Denne morgenen er det kø ved matfatene allerede fra første minutt. Jo, tilbudet av både kald og varm mat er veldig bra. Det er en egen kokk med ansvar for egg og omelett, og i et annet hjørne stimler gjester seg i kø bak en barista for en morgenkaffe. Småting savnes: Litt flere grove brød, og flere oster. Det kan spilles enda mer på lokale råvarer. Dagen før har DNs tester vært innom nyåpnede Britannia Hotel, noen gater unna, og slår fast at nykommeren er ett steg over i både utvalg av mat og drikke, og på smaksopplevelse.

Selv om det er fullt ved frokosten helt fra start denne sommerdagen, er det rikelig med plass. Salen er både oppgradert og gjort større ganske nylig, opplyser verten. Men utmerkelsen som Norges beste frokost er utfordret i egen by.

I kjelleren er det et godt utrustet treningsrom med vinduer mot Nidelven.
I kjelleren er det et godt utrustet treningsrom med vinduer mot Nidelven. (Foto: DN)

Av hotellene på nettstedet Tripadvisor som har mange kundevurderinger, er Scandic Nidelven rangert som nest best i Trondheim. Det er viktig å notere at Britannia, som åpnet i mars, ikke har fått mange nok vurderinger til å komme på listen ennå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse hotellene har DN testet:

Kart i fullskjerm