Det åttende beste i hele Paris, en by med 1788 hoteller?

Ja, det er plasseringen firestjernershotellet Le Six får av de tilsammen nær 1300 hotellgjestene som har lagt igjen sine anmeldelser på nettstedet Tripadvisor.

Dermed er også forventningene høye ved ankomst hotellet i den lille rolige gaten Rue Stanislas i Montparnasse (6. arrondissement).

Med flere metrostasjoner og parken Jardin de Luxembourg like i nærheten, er beliggenheten god, om ikke supersentral. Det er også bare et par hundre meter til Rue du Montparnasse med dens mange creperier. La Creperie de Josselin anbefales for sin autentisitet – med syltynne pannekaker med all verdens fyll og enkel vin servert i knøttsmå melkeglass. Og husk cash – de tar ikke kredittkort.

Tilbake til hotellet der mottagelsen er svært hyggelig og imøtekommende, og resepsjonisten blir med opp i andre etasje for å vise frem rommet. Det er en god start. Og rommet er lyst og pent med en deilig seng. Badet er lekkert med en stor dusj med plass til to (minst) og velværeprodukter fra L`Occitane.

Lyst, men litt slitent på rommet.
Lyst, men litt slitent på rommet.
Men rommet vender inn mot en grå murvegg i bakgården. Ved nærmere undersøkelser er det en del slitasjeskader her og der og tapetet i det ene hjørnet har løsnet fra veggen. Det er ingen stikkontakter for mobillading ved sengen, og det viser seg å være ganske så lytt mot både naborom og gangen.

På den positive siden er det godt med arbeidsplass med et romslig skrivebordet og et velfungerende friskluftsanlegg som kan justeres og skrus av om natten. Også renholdet er godkjent selv om det er litt støv her og der som trekker ned et poeng.

Frokosten (som koster 160 kroner ekstra) serveres i den lille frokostsalen innenfor resepsjonen. Med 41 rom og ti bord, blir det litt trangt om plassen. Utvalget er også relativt begrenset, men det de serverer er av høy kvalitet. Blant annet nydelig ferskpresset appelsinjuice, god kaffe og smakfulle franske oster – men også kalde egg, smakløs eggerøre og kokt bacon. Det er et godt utvalg frukt og frokostblandinger, men få varmretter. Det er mulig å bestille stekte egg eller omelett, men det koster fire euro (34 kroner) ekstra. Per egg. Rask rydding av bordene trekker opp.

Det minste treningsrommet denne testeren har sett – kun to apparater stuet bort i 6. etasje.
Det minste treningsrommet denne testeren har sett – kun to apparater stuet bort i 6. etasje.
Paris er en kostbar hotellby. Og Hotel Le Six, med rompris fra cirka 2500 kroner, er helt ok priset sammenlignet med andre firestjernershoteller. Det er også et hyggelig bekjentskap. Men det er heller ikke noe mer enn nettopp det. Denne testeren føler ofte at Tripadvisors anmeldere i sum treffer ganske bra, men å plassere Le Six blant de aller beste i den franske hovedstaden blir i overkant.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.