Er du heldig blir du hentet ved gaten av en hotellrepresentant når flyet ditt ankommer flyplassen i Dubai. Men hvis du lander på FlyDubais terminal, slik vi gjorde, må du starte jakten selv.

Å finne inngangen til Dubai International Hotel er vanskelig, siden «inngangen» til resepsjonen er svært diskret – rett og slett en ordinær heis. «Hotel» står med liten skrift ved siden av trykknappen. Vi måtte spørre minst ti flyplassansatte om veianvisning – og fant frem til slutt.

Dubai-flyplassen er en av verdens travleste flyplasser, men Dubai International Hotel er likevel en rolig og behagelig oase midt i kaoset – noen få etasjer opp fra taxfreebutikker, gater og restauranter. De ansatte i resepsjonen er hyggelige, hjelpsomme, informative og kjappe. Innsjekking og utsjekking går lynraskt, slik det bør på et terminalhotell. De fleste gjestene bor på hotellet 10–15 timer, alle skal nå et fly dagen etter.

Og uansett hvor du bor på hotellet, i Concourse A, B eller C, tar det aldri mer enn maks 30 minutter å komme til gaten din neste dag. Vi brukte under fem minutter fra utsjekking på hotellet til de skannet boardingkortet til Emirates’ Oslo-fly.

Hotellet markedsføres som et femstjerners luksushotell og hotellet er godt likt på Tripadvisor, rangert som nummer 56 av 542 hoteller i Dubai. I våre øyne kvalifiserer det nok mer til et godt firestjernershotell, selv om det ikke var så mye som trakk ned.

200 kroner for frokost kommer i tillegg til romprisen. Da får du et godt utvalg varmretter bestående av egg i ulike former, bacon, pølser, stekte poteter og grønnsaker. Man finner også en rekke frokostblandinger og ok utvalg av brød og pålegg, inkludert søtt bakverk. Restauranten er døgnåpen, slik det meste er på flyplassen - og buffeten ble kontinuerlig fylt opp mens vi spiste frokost der. Restaurantutvalget er stort et par etasjer ned fra hotellet, men selv om alle spisestedene har åpent døgnet rundt på flyplassen, er det ganske glissent sent på kvelden i enkelte deler av terminalbygget. Kanskje med unntak av McDonald’s.

Vi fant knapt et støvkorn på hotellrommet. Alle blanke flater var skinnende rene og badet var godt rengjort.
Vi fant knapt et støvkorn på hotellrommet. Alle blanke flater var skinnende rene og badet var godt rengjort.
Gjester som har bestilt rom i Concourse A har også tilgang til en Health Club med svømmebasseng og luksusspa én etasje ned fra rommet. Prisene matcher hotellstandarden, det samme gjør kvaliteten. Hotellet har dessuten en stor konferanseavdeling og det er mulig å oppgradere rommet til «executive»-standard for dem som ønsker seg det lille ekstra av service og servering.

Den aller viktigste grunnen til at man booker et rom på Dubai International Hotel, er at man ønsker seg en god natts søvn mellom to flighter, uten å måtte ta en buss til et annet flyplasshotell eller reise helt inn til Dubais sentrumskjerne.

Og rommet er det ingenting å utsette på. Vårt deluxe-rom i Concourse A var veldig stort og moderne, med en svært behagelig seng, et stort skrivebord, flatskjerm-tv, sittekrok, minibar, romslig garderobe og bad i tre deler. Skinnende rent overalt, med luksuriøse marmoroverflater og mørk fargepalett.

«Inngangen» til resepsjonen er svært diskret – rett og slett en ordinær heis. «Hotel» står med liten skrift ved siden av trykknappen.
«Inngangen» til resepsjonen er svært diskret – rett og slett en ordinær heis. «Hotel» står med liten skrift ved siden av trykknappen.
Det eneste vi stusset over, var at de hadde matchet marmorflisene ved inngangen til rommet med et psykedelisk brunt 70-talls vegg-til-vegg-teppe i resten av rommet. Men det var også det eneste negative med rommet.

Kommer du tomhendt til hotellrommet, har du ingenting å frykte: Her er absolutt alt av toalettartikler, også barbersaker, tannbørste, kam og sy-kit. «Og hvis dere trenger noe annet, må dere bare gi beskjed», sa resepsjonisten. Det aller beste med rommet: Helt lydtett. Det virket i alle fall sånn. I løpet av natten hørte vi ikke en lyd utenfra. Er det verdt 2000 kroner, pluss 200 kroner for frokost? Tja. Vi har i alle fall aldri vært så uthvilte etter å ha kommet hjem etter en lang flyreise.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.