Tyske bilturister er sannsynligvis blitt godt vant med å betale stive turistpriser langs kysten i Nord-Norge om sommeren. En tysk familie med bobil ble likevel målløs da den sto i resepsjonen for å sjekke inn på prestisjehotellet Scandic Havet.

– Parkering? Nei, det har vi ikke, sa mannen bak disken.

Alle gjester med bil er henvist til gateparkering – om det er plasser å oppdrive – eller i ett av byens parkeringshus. På dagtid løper taksameteret uansett.

DN bodde på Scandic Havet etter åpningen for tre år siden. Bodøs høyeste bygg med 17 etasjer helt på kaikanten er i utgangspunktet en praktfull ramme. Men forrige besøk var preget av innkjøringsproblemer med dårlig renhold av rommet, tom minibar og ingen servering på søndag etter frokost.

En del ting er blitt bedre. Og hotellet er blitt flinkere til å holde hva det lover. La oss sammenligne med sist besøk.

Denne gang var rommet rengjort bra. Støvet på hyller og skap var borte, og vinduene var helt rene. 

DNs hotelltester fikk denne gang et rom i tredje etasje. Interiøret er moderne i mørkt tre, og sengen er av veldig høy kvalitet og sørget for en god natts søvn. 

Ett minus på badet skulle vise seg her. Vasken er tett og trekker ikke unna vannet som det skal. Det trekker ned, men ellers er badet rengjort og har god plass.

Ved åpningen møtte man gjestene med tom minibar på rommet. Nå er minibaren helt borte og det skaper i hvert fall ikke tvil. Vel, det kan hende noen savner snacks og drikkevarer en håndsbredd fra sengen, men Scandic bestemte seg for flere år siden å fjerne alle minibarer ved hotellene i Norge. Nå tilbyr hotellet heller et rikere utvalg i en liten kiosk ved resepsjonen. Unntatt alkohol.

Scandic Havet har en bar og restauranten Roast i øverste etasje med panoramautsikt over innseilingen til byen. Ved forrige besøk var etasjen stengt på søndager. Nå er den åpen til leggetid hele uken om sommeren. Resten av året er baren også åpen på søndager med tidlig stengetid, og tilbyr drikke og snacks. En middag kan dessuten nytes på flere gode restauranter i nærområdet og på bryggen.

Rommet med sjøutsikt er en positiv opplevelse og en myk seng sørger for en god natts søvn.
Rommet med sjøutsikt er en positiv opplevelse og en myk seng sørger for en god natts søvn. (Foto: DN)
Badet er rent og romslig, men i vasken var det tett.
Badet er rent og romslig, men i vasken var det tett. (Foto: DN)

Frokosten starter klokken 0700. Er det i seneste laget? Kvaliteten på maten har holdt seg virkelig god. Det er et rikt utvalg, med ferskt brød, flere lokale ingredienser og ferskpresset juice som noen høydepunkter. Det er kanskje med god grunn at hotellet har satt opp en hyggelig påminnelse om at det er lov å forsyne seg flere ganger, for å begrense matsvinn.

Etter frokost skjedde utsjekk enkelt på mobilen og vi unngikk kø i resepsjonen. Det er et populært tilbud hos de store hotellkjedene. Vi skulle på fjelltur og ba om å få ta en dusj på hotellet etter returen. Da ble vi henvist til en spa i nabolaget og hotellet tok 100 kroner for dusjen.

Baren i øverste etasje holder nå åpent syv dager i uken, med kortere åpningstid på søndager om vinteren.
Baren i øverste etasje holder nå åpent syv dager i uken, med kortere åpningstid på søndager om vinteren. (Foto: DN)

På nettstedet Tripadvisor er det fortsatt klassikeren Clarion Collection Hotel Grand som rager høyest i Bodø, basert på gjestenes tilbakemeldinger. Men Scandic Havet har ligget stabilt på annenplass. Hotellet med best utsikt er uten tvil dette.(Vilkår)

Fra Oslo til Trondheim på 30 minutter i Hyperloop?
«Fremtidens hurtigtog» gjorde vellykket prøvetur i 310 km/t.
00:24
Publisert: