Med flere hoteller i den øverste divisjonen like i nærheten, som Amerikalinjen, Clarion Oslo og Clarion The Hub, har Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice virkelig inntatt lederposisjonen i området ved Jernbanetoget/Oslo S/Bjørvika i hovedstaden.

Men like ved ligger et annet hotell som har vært i Stordalens drift i godt over 20 år, lavprishotellet Comfort Hotel Børsparken med nær 250 rom. Hotellet selv skryter av at det ligger et steinkast fra Oslo S. «Med vår beliggenhet bare 70 meter fra Oslo S, kommer du ikke nærmere sentrum», står det på hotellets hjemmeside. Det stemmer ikke. Et par hundre meter er nok nærmere sannheten. Men det skal hotellet ha, det er likevel svært sentralt og romprisen ligger ikke mye over tusenlappen også midt i uken. Det er utvilsomt rimelig i et for tiden hett Oslomarked.

Svært enkelt rom uten noe ekstra- og man må sitte på sengekanten om man vil jobbe på det nedfellbare skrivebordet.
Svært enkelt rom uten noe ekstra- og man må sitte på sengekanten om man vil jobbe på det nedfellbare skrivebordet. (Foto: DN)

Men la det være sagt med en gang, det er likevel altfor dyrt. Hotellet burde vært stengt for renovering for lengst.

Innsjekk i den kombinerte baren og resepsjonen denne torsdagskvelden i november, blir litt vel fomlete og preget av en børsten bargjest og noen lett beskjemmede utenlandske gjester. Barresepsjon fungerer sikkert fint på dagtid. Ved sen innsjekk kan det tydeligvis være litt mer krevende.

Selvinnsjekk – eller via den kombinerte baren og resepsjonen.
Selvinnsjekk – eller via den kombinerte baren og resepsjonen. (Foto: DN)

Førsteinntrykket av fellesområdene er gode. Her har det åpenbart blitt investert noen millioner siden forrige visitt; med høye langbord med barstoler og plenty strømuttak i den lyse delen som vender ut mot gaten.

Slik ser mange av dørkarmene i gangene ut på Comfort Hotel Børsparken.
Slik ser mange av dørkarmene i gangene ut på Comfort Hotel Børsparken. (Foto: DN)
Skader på veggene er et helt normalt syn på Comfort Hotel Børsparken.
Skader på veggene er et helt normalt syn på Comfort Hotel Børsparken. (Foto: DN)

Så bærer det opp i heisen til fjerde etasje, og det blir raskt svært tydelig at det er lenge siden denne opprinnelige delen av hotellet er pusset opp. Det lukter innestengt og «gammelt» og tepper, dørstokker og dørkarmer er sørgelig nedslitt etter tusener av gjester gjennom mange år.

Rommet er svært enkelt, trangt og lite innbydende. Det helt elementære som seng, tv og bad er på plass. Her er ingen skrivebord i vanlig forstand, kun et brett som kan vippes ned slik at man må sitte på sengekanten å jobbe. Her er ikke noe klesskap, kun en vaklevoren stang med kleshengere som bare så vidt henger fast i gipsveggen. Også badet er tydelig slitent med omfattende forkalkninger rundt festene til dusjveggene.

Dusjen er trang og ganske skummel ettersom det skal ekstremt små bevegelser til på kranen før temperaturen endrer seg så mye at man regelrett blir skåldet. Og det er kun på fullt trykk dusjhodet holder seg oppe, med mindre vanntrykk vipper det ned.

Slik ser det ut under hodeenden av sengen – med både støv og en ugjenkjennelig inntørket frukt.
Slik ser det ut under hodeenden av sengen – med både støv og en ugjenkjennelig inntørket frukt. (Foto: DN)
Dusjen på rommet er det lenge siden noen har rengjort skikkelig og fjernet forkalkninger.
Dusjen på rommet er det lenge siden noen har rengjort skikkelig og fjernet forkalkninger. (Foto: DN)
Dørsvill i gangen på Comfort Hotel Børsparken.
Dørsvill i gangen på Comfort Hotel Børsparken. (Foto: DN)

Støvrenholdet er faktisk godkjent, men det må være lenge siden teppet under hodeenden av sengen er støvsuget. Der er det både mye støv samt en ubestemmelig inntørket frukt (drue?) klistret til teppet. Det er også en stund siden vinduene er vasket. Så nei, her er det definitivt ikke hyggelig å oppholde seg lenger enn høyst nødvendig.

Sengen er for så vidt grei nok, men dyner og puter er av det heller enkle slaget og det blir en urolig natt som følge av stadig smell fra dører som lukkes i korridoren.

Frokosten er enkel med lite utvalg varmretter.
Frokosten er enkel med lite utvalg varmretter. (Foto: DN)

Frokosten er heller ikke mye å skrive hjem om. Jo da, man er på et økonomihotell, men likevel er utvalget skuffende. Varmretter = egg, eggerøre, bacon og havregrøt. Thats it. Kaldretter ut over frokostblandinger og frukt er kjøttpålegg, brun- og gulost, syltetøy og leverpostei og – tja – det var det. Brødutvalget er også lite, med kun loff gjesten kan skjære selv. Kaffen er tynn og smakløs. Her er heller ingen aviser. Denne testeren fikk aller nådigst låne en avis i resepsjonen med beskjed om at «nei, vi har ikke så mange aviser lenger – de jo på internett nå».

Og her er påleggsutvalget; ikke mye å skryte av det heller.
Og her er påleggsutvalget; ikke mye å skryte av det heller. (Foto: DN)
Men utsikten er fin fra røykebalkongen i niende etasje der askebegeret bugner av sneiper.
Men utsikten er fin fra røykebalkongen i niende etasje der askebegeret bugner av sneiper. (Foto: DN)

Ved utsjekk er resepsjonisten helt enig i at hotellet er preget av slitasjen og opplyser at det er bestemt at det skal gjennomføres renovering – men ikke når. Så her tyner tydeligvis Stordalen & Co. ut siste dråpen av den halvråtne sitronen.

På nettstedet Tripadvisor, der hotellgjestene selv legger inn vurderinger, rangeres Comfort Børsparken som nummer 65 av 109 hoteller i Stor-Oslo. Det mener denne testeren er ufortjent. Hotellet burde havnet lavere på listen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Disse hotellene har DN testet:

Kart i fullskjerm