Ifjor overtok Petter A. Stordalen og hans hotellkjede Nordic Choice driften av det 102 rom store hotellet over Christiania teater i Stortingsgaten da kjeden Doubletree by Hilton forlot Norge. Bygget fra 1917 huser fortsatt teaterhuset Christiania Teater – med felles lobby med hotellet.

Bedre beliggenhet i Oslo sentrum finnes knapt, i alle fall om man definerer Karl Johansgate som Oslos hjerte. Hotellet ligger mellom Stortinget og Nationaltheatret med front mot Spikersuppa vegg i vegg med motehuset Ferner Jacobsen.

En beskjeden resepsjonsdisk møter gjestene her. Det blir fort kø når mange skal sjekke inn eller ut samtidig. Men to effektive og hyggelige resepsjonister sørger for fortgang i køen. Det gjør derimot ikke den eneste heisen som både er liten og svært treg. Men etter å ha ventet på tur, bærer det endelig opp i fjerde etasje og det tildelte rommet som vender inn mot bakgården.

Og her er det svært godt plass til et vanlig dobbeltrom å være. Med både god arbeidsplass og stort og lyst bad. Men rommet forøvrig er ganske så mørkt selv med alle lys tent på grunn av den mørke parketten, sort dør, den brune enseteren og tapet i oransje med grønne blader.

Sengen er virkelig deilig med masse puter, og heldigvis er det mulig å slå av det bråkete friskluftsanlegget om natten. Det er også mulig å åpne vinduene på vidt gap, men det er vanskelig å få lukket dem igjen.

Renholdet er også bra, om ikke perfekt.

Hyggelig frokostlokale med utsikt over Spikersuppa.
Hyggelig frokostlokale med utsikt over Spikersuppa. (Foto: Dagens Næringsliv)
Clarion Collection-hotellene til Stordalen serverer også kveldsmat (er i praksis en enkel middag) inkludert i romprisen, noe særlig utenlandske gjester synes å sette stor pris på basert på deres anmeldelser på nettstedet Tripadvisor.com der hotellet blir rangert som det 25. beste i Oslo (av 86 hoteller).

Men ikke alt er helt på stell. Det er en stor sprekk i tregulvet i et hjørne og en dørlist har tydelige slitasjeskader. På badet henger toalettsetet og slenger og såpedispenseren er ødelagt. Dessuten er det altfor svak helning på baderomsgulvet. Uten dusjforheng/vegg er det ikke til å unngå at hele gulvet blir oversvømt.

Etter en meget god natts søvn, serveres frokosten i et hyggelig lokale i andre etasje med utsikt mot Spikersuppa. Men det er en frokost helt på det jevne – hverken mer eller mindre. De kokte eggene er iskalde, men speileggene er varme og velsmakende.

Forøvrig er her greit med påleggssorter, frokostblandinger og frukt samt de tradisjonelle varmrettene (stekt sopp, eggerøre, tomatbønner og bacon). Men ingenting ekstra – heller ikke kaffealternativer ut over den kjedelige svarte.

Og ikke fall for fristelsen å sette deg i barstolene. De er forferdelig ubekvemme.

Rommet i fjerde etasje er romslig, men mørkt.
Rommet i fjerde etasje er romslig, men mørkt. (Foto: Dagens Næringsliv)
Med en rompris på 1720 kroner er oppholdet definitivt ikke noe røverkjøp. Men i helger og ferier er det mulig å bo her for halve prisen, og det er det definitivt verdt. For Clarion Collection Hotel Christiania Teater (Norges lengste hotellnavn?) ligger virkelig midt i smørøyet.

Les også:

Flere kanselerte Norwegian-avanger

- Ville vært katastrofalt for Norge

Blåst av banen av Tesla - igjen

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.