Til tross for fraværende skilting langs E6, lyktes det en mørk kveld å finne skihotellet midtveis i den gamle olympiabakken på Kvitfjell takket være mobiltelefonens kartfunksjon.

Der tok en litt brysk hotellansatt imot. Vedkommende ga ingen videre informasjon om hotellets fasciliteter, men henviste til brosjyrer og oppslag og ga ellers tydelig signal om å være opptatt med viktigere ting. Hotellet var fullbooket, og kanskje var det årsaken til at denne gjesten ble tildelt rom en trapp ned, på bakkeplan. En plassering andre gjester gjør lurt i å unngå dersom man ikke ønsker å bo bak nedtrukne gardiner for å unngå innsyn. Rommet av middels størrelse var temmelig kjølig ved ankomst, et oppslag kunne fortelle at romtemperaturen holdt 18 grader, og ville stige til 21 grader når nøkkelkortet ble satt i holderen. Det var ellers rent og inneholdt foruten dobbeltseng med utsikt til vegghengt tv, en liten sofagruppe med bord og lenestol, et skrivebord av god størrelse i tillegg til bad med badekar og godt med skap- og lagringsplass for skiutstyr. Det hele innredet i bonderomantisk stil à la 1990-tallet i likhet med hotellet forøvrig som ble bygget av Schibsted-arving Einar Nagell-Erichsen og sto ferdig i 1998. Hotellet eies idag av Alpinco der blant andre Petter Stordalen og Arthur Buchardt er storaksjonærer, men har foreløpig vært et tapssluk for samtlige eiere.

Bor du på Gudbrandsgard er du henvist til hotellets restaurant ettersom det er eneste bevertingssted i mils omkrets. Denne kvelden var det buffet med middelhavsinspirert mat på menyen. Det var til tider trangt rundt buffetbordet der konferansegjester, barnefamilier og en og annen utlending kunne velge i ulike kjøttretter, fisk og annet tilbehør som smakte bra til hotellbuffet å være. Eneste skuffelse var dessertbordet med smakløs fromage, frosne mini-eclaires og et lite utvalg ost akkompagnert av dadler så inntørket at de var uspiselige. Vinglasset som ble servert av en hyggelig og oppmerksom servitør, var imidlertid godt over romtemperert.

Etter middag er det mulig å slappe av med et glass vin eller en god bok i det «lodge»-pregede resepsjonsområdet som har en koselig peis og en rekke sofagrupper. For de feststemte finnes en bar i underetasjen. Interiøret er forsåvidt hyggelig, men bærer preg av å være tidsmessig utdatert.

Sengen var behagelig nok, men to lite delikate fiberballer gjorde nytte som hodeputer, og dynene var i tynneste laget midtvinters. Kanskje var det like greit med tanke på at temperaturen i rommet nådde et høydepunkt nattestid. Foruten et varmt rom, ble natten ellers preget av røyksugne bargjester utenfor soveromsvinduet, mens de samme tørste bargjestene flittig besøkte toalettene i gangen uten å gå spesielt stille i dørene. Da siste bargjest slamret igjen dodøra ved 04-tiden ble det endelig stille - frem til en ivrig hotellansatt i 08-tiden begynte å skrape snø og is av utebordene for å gjøre klar for de første skigjestene. Da våknet også de første hotellgjestene til liv, og lyden av tunge skistøvler og møbler som ble skjøvet hit og dit over gulvet ga god gjenlyd nedover i etasjene.

Sengen på Gudbrandsgard Hotell var behagelig nok, men to lite delikate fiberballer gjorde nytte som hodeputer.
Sengen på Gudbrandsgard Hotell var behagelig nok, men to lite delikate fiberballer gjorde nytte som hodeputer.
En god frokost kan veie opp for mye gruff, men dessverre minnet frokostbuffeten mer om påleggshyllene på Rema. Salami- og Norvegia-skiver så ut som de kom rett ut av vakuumpakken uten at noen hadde tatt seg bryet med å dandere det utover fatene. Inntørkede speilegg med en skive bacon var lagt på tørre toast, mens dispenserjuicen smakte vann med kjemisk fruktsmak. Maskinkaffe og «bake off» brød ga heller ikke mersmak. Det var lite som fristet til et lengre opphold i frokostsalen som var tynt bemannet. Bestikk og fat var stadig mangelvare.

Bakkene i Kvitfjell ble oppholdets mest positive opplevelse, et godt utvalg velpreparte løyper av ulik vanskelighetsgrad, i tillegg til offpiste muligheter. Hotellet ligger ypperlig til i forhold til alpinanlegget, det er bare å skli ut i bakken. Det har også et relativt stort basseng og en velværeavdeling med både solarium, boblebad, treningsapparater og mulighet for å bestille massasje og andre behandlinger, uten at det ble testet denne gang.

Hotellet har kun 26 anmeldelser på TripAdvisor, de fleste av dem fra svært begeistrede gjester. Med en prislapp rundt 1500 kroner for en natt for en person i dobbeltrom inkludert frokost, mener likevel denne testeren at det hadde vært lov å håpe på mer valuta fra hotellet som har et svært godt utgangspunkt for en skiweekend. Hotellet har imidlertid lavere pakkepriser som inkluderer heiskort om man er flere en én person som skal bo mer enn én natt.

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.