I Tokyo er det ikke uvanlig at hoteller ikke har inngang på gateplan. For å finne resepsjonen til dette hotellet, måtte vi først inn i et kjøpesenter og ta heisen opp til femte etasje. Der åpenbarte det seg imidlertid en moderne og luftig resepsjon, som bærer preg av at hotellet ble åpnet for bare to år siden.

Frokosten var førsteklasses, og servert av en stab som tok oppgaven på største alvor.
Frokosten var førsteklasses, og servert av en stab som tok oppgaven på største alvor.

Innsjekkingen gikk enkelt og effektivt, og vi kunne fritt velge blant alle mulige remedier til badet det ikke var plass til på rommet, som bomullsdotter og ekstra dusjhetter.

Vi valgte dette hotellet fordi Hotels.com oppga romstørrelsen til 33 m² og dermed stort nok for tre personer. I praksis opplevdes det som mye mindre, og det var knapt synlig gulvplass mellom sengene. Til vår overraskelse kunne resepsjonisten opplyse om at vi hadde fått hotellets største rom!

Baderommet var et eneste stort dusjrom med badekar og dusj, men uten vaskeservant og toalett. Vasken var plassert utenfor badet, fullt synlig fra resten av rommet. Heldigvis var toalettet tilgodesett med en skyvedør, og et sedvanlig japansk tilbud om vask både her og der.

Toalettet kom med japansk kontrollpanel. Én av disse knappene kunne by på konsentrert vannstråle, på grensen til det smertefulle.
Toalettet kom med japansk kontrollpanel. Én av disse knappene kunne by på konsentrert vannstråle, på grensen til det smertefulle.

Rommet var så moderne som man forventer av et knapt to år gammelt hotell: Her var det masse stikkontakter, inkludert en europeisk, og en universallader for de aller fleste telefon- og usb-standarder. Rommet var også forsynt med en smarttelefon med gratis mobildata vi kunne ta med oss på bytur. Denne løsningen dukker opp på stadig flere hotell, og kan bidra til å senke mobilregningen under oppholdet vesentlig.

Det er både buksepresse, safe og pysjamaser til alle på rommet. Nye vannflasker får man hver dag, selv om springvannet skal være drikkbart. Et trangt skrivebord var også klemt inn.

Rommet var helt stille på natten, til tross for at man er midt i et av verdens tettest befolkede områder. De to hovedsengene var forsynt med førsteklasses madrasser og dyner. Ekstraseng var dessverre ikke like komfortabel.

Vi ble plassert i 12. etasje, og rommet bød på flott utsikt over nabolaget, noe man aldri er garantert i Tokyo. Utsikten kan like gjerne være et digert reklameskilt, eller et blinkende neonlys.

Richmond Hotel Premier Asakusa ligger svært gunstig til med tanke på offentlig kommunikasjon. Nærmeste t-banestasjon er to minutter unna, og herfra kommer man seg raskt videre. I strøket rundt hotellet er det et mylder av små spisesteder, og en rekke butikker som selger det man måtte ha behov for.

På motsatt side av hotellet ligger det vakre Sensoji-tempelet, et av Tokyos mest kjente templer. Halvparten av rommene på hotellet vender for øvrig mot Sensoji-tempelet.

Hotellet har ikke treningsrom, men det er glimrende å jogge i nabolaget. Etter å ha løpt noen få kvartaler fra hotellet kommer man til Sumida-elven, med kilometervis av gangveier man kan løpe på uten på møte et eneste trafikklys. På kveldstid kan du også se byens høyeste bygg, Tokyo Skytree, lyssatt i alle regnbuens farger.

Universallader var en kjekk innretning.
Universallader var en kjekk innretning.

Frokosten er førsteklasses og serveres med flott utsikt mot både Sensoji-tempelet og Skytree. Staben var den hyggeligste vi har møtt på lenge, så vi gledet oss til frokost hver dag. Servicenivået under frokosten er langt over det man er vant til fra Norge, men i Tokyo er det ikke så uvanlig at kaffekoppen din blir fylt opp hele tiden, og at servitøren bukker dypt for deg hver eneste gang.

Sensoji-tempelet med hotellet i bakgrunnen.
Sensoji-tempelet med hotellet i bakgrunnen.

Tripadvisors brukere rangerer hotellet som nummer tre av 152 i Taito bydel. Ser man på byen under ett havner hotellet på 21. plass.

Alt i alt trivdes vi veldig godt på hotellet, men ble skuffet over at rommet var langt mindre enn forventet.(Vilkår)

Disse hotellene har DN testet

Kart i fullskjerm
Nå kommer suven som hybrid eller med plass til syv
En ny generasjon Honda CR-V vil kunne løfte salget ettersom den blir større og kommer som hybrid,
00:51
Publisert: