Det viser en landsomfattende meningsmåling Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende, Aftenposten, Adresseavisen og Stavanger Aftenblad. 1.000 personer deltok i undersøkelsen.

Drøyt én av fem tror renseanlegget aldri blir bygget, mens 34 prosent ikke har noen mening om saken.

I helgen varslet regjeringen at arbeidet med å utvikle teknologi for CO2-håndtering på Mongstad blir ytterligere forsinket. Tall fra statsbudsjettet for 2011 viser at et anlegg på Mongstad er beregnet å koste 20-25 milliarder kroner. Mulig kreft- og helsefare ved bruken av aminer til CO2-fangstteknologien har skapt ytterligere usikkerhet om prosjektets fremtid.

Statssekretær Per Rune Henriksen (Ap) i Olje- og energidepartementet er ikke bekymret over meningsmålingen.

– Tatt i betraktning all den støyen som har vært rundt Mongstad-planene synes jeg prosjektet har relativt høy oppslutning blant folk. Blant dem som har gjort seg opp en mening, er det et klart flertall som tror på planene, sier Henriksen til Bergens Tidende.

Frp mener imidlertid statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har grunn all grunn til bekymring.

– Dette er nedslående tall for Stoltenberg og hans regjering som har investert store ressurser og enormt mye politisk prestisje i prosjektet, sier Frps miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.