Norwegian Air Shuttle ventes å legge frem et EBITDA- resultat på 587 millioner i tredje kvartal 2010, mot 515 millioner kroner i samme kvartal året før.

Det viser gjennomsnittet av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant seks analytikere.

Driftsresultatet ventes til 536 millioner kroner (476) av en omsetning på 2.751 millioner kroner (2.271). EBITDAR ventes å bli 772 millioner kroner, mot 669 millioner året før.

Estimatene for 2010 og 2011 har blitt kraftig senket i år. Mens det før rapporten for første kvartal var ventet en EBITDA på litt over en milliard kroner i 2010 er estimatet nå 360 millioner kroner. For 2011 ser analytikerne nå en EBITDA på 906 millioner kroner, mot 1,5 milliarder kroner før første kvartal.

”Norwegian har hatt en betydelig svakere utvikling enn det bredere markedet i 2010. Svak yieldutvikling har delvis skylden, men vi anser også at den mye omsnakkede langdistansesatsningen veier tungt i aksjen. Mer detaljert informasjon om langdistanse i selskapets tredjekvartalspresentasjon kan være en kortsiktig trigger”, skriver Handelsbanken Capital Markets i en oppdatering, og gjentar sin kjøpsanbefaling.

Av de fem analytikerne i undersøkelsen har tre kjøpsanbefaling, mens to har salgsanbefaling. Kursmålet er i snitt 104 kroner.

Norwegian Air Shuttle legger frem sine resultater for tredje kvartal 2010 21. oktober.

Følgende meglerhus er med i undersøkelsen: ABG Sundal Collier, Arctic Securities, Fondsfinans, Goldman Sachs, Handelsbanken Capital Markets og SEB Enskilda.

Kjos må på milliardshopping (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.