Aluminiumsprodusenten Norsk Hydro fikk et justert driftsresultat på 1.646 millioner kroner i årets tredje kvartal.

På forhånd var konsensus blant analytikerne at selskapet ville legge frem et justert driftsresultat på 1.706 millioner kroner i kvartalet, viser estimater som SME Direkt har hentet inn for TDN Finans.

Svakere for aluminiumsverkene
Underliggende driftsresultat for forretningsområdet primærmetall gikk ned sammenliknet med andre kvartal, grunnet lavere salgsvolum og høyere råvarekostnader, som delvis ble utliknet av høyere realiserte aluminiumpriser, opplyser selskapet i meldingen.

Opptrappingen av produksjonen ved Qatalum, hvor Hydro deler eierskapet med Qatar petroleum, er fullført. Anlegget har nådd full kapasitet og bidro til økt produksjon i kvartalet.

- Jeg er glad for at Qatalum har nådd full produksjon. Verket kjører nå på designkapasitet, og vi vil fokusere på å optimalisere driften for å utnytte anleggets fulle potensial, sier Brandtzæg.

Usikre utsikter
Underliggende driftsresultat for forretningsområdet bauksitt og alumina økte sammenliknet med andre kvartal, hovedsakelig som følge av bedre produksjonsresultater og bedre resultater fra den kommersielle virksomheten, opplyser Hydro i meldingen.

- Innsatsen for å bedre driften i bauksitt og alumina har gitt solide resultater, og Paragominas og Alunorte rapporterer økt kvartalsproduksjon. Vi styrker fokuset i de ambisiøse kostnadsforbedringsprogrammene våre, mens presset på råvarekostnadene i aluminiumindustrien fortsetter, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en pressemelding fra selskapet torsdag.

- Med den aktuelle makroøkonomiske usikkerheten er det vanskelig å spå hvordan markedet vil utvikle seg. Vi opprettholder vår forventning om en vekst i etterspørselen etter aluminium på sju prosent utenfor Kina, men på grunnlag av tegn til svekkelse i markedet mot slutten av året kan veksten bli noe lavere, sier Brandtzæg.