Ledigheten blant de nyutdannede pleier å svinge kraftigere med konjunkturene enn generelt i befolkningen, skriver Aftenposten.

Ifølge tall fra NIFUs kandidatundersøkelse er den nominelle lønnen for nyutdannende med mastergrad i 2015 bare svakt høyere enn for den samme gruppen i 2013.

For sivilingeniører og kandidater i økonomisk-administrative fag økte ikke den nominelle lønnen i det hele tatt i tidsperioden 2013-2015.

– Prisstigningen var på 4,2 prosent, mens nominell lønn blant nyutdannede med mastergrad bare har steget 1,6 prosent i snitt i løpet av disse to årene, sier forsker ved NIFU Liv Anne Støren til avisen. Dermed er kjøpekraften for de nyutdannede mindre enn den var for dem som gikk ut to år før.

For hele kullet av nyutdannede var arbeidsledigheten i 2013 på 7 prosent. For den samme gruppen i 2015 var ledigheten på 9 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.