Utenriksdepartementet har gitt Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) 23,5 millioner kroner til å organisere prosjektet, skriver nettavisen Khrono.

Etter planen skal 30-40 politisk forfulgte studenter fortsette utdanningen sin ved norske læresteder for høyere utdanning høsten 2015. I målgruppen er studenter som ses på som en politisk trussel av myndighetene og som følge av det blir fratatt studieretten. Rundt 15 læresteder har sagt ja til å ta imot studentene.

De 23,5 millioner kronene fra UD skal dekke studentenes levekostnader i Norge, reisekostnader, visum og verifisering av nødvendige dokumenter.

Det er Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH), Norsk Studentorganisasjon (NSO) og Universitetet i Oslo som har gått i spissen for prosjektet «Students at risk».

Les også på DN.no:

- «Japan-syndromet» er den største trusselen mot eurosonens økonomi

Laveste handelsoverskudd på ti år  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.