Advokat Ingvald Falch (51) fra Oslo blir trolig ny dommer i Høyesterett. Det er klart etter at innstillingsrådet for dommere mandag kom med sin uttalelse i saken.

Innstillingsrådet har innstilt Falch på førsteplass til det ledige dommerembetet i Høyesterett, før advokat Erik Thyness og advokat Knut Bergo på tredjeplass.

Advokat Ingvald Falch blir trolig ny dommer i Høyesterett. Her fra Transocean-saken der Falch var medaktor.
Advokat Ingvald Falch blir trolig ny dommer i Høyesterett. Her fra Transocean-saken der Falch var medaktor. (Foto: Gunnar Blöndal.)

Ingvald Falch tok juridikum ved Universitetet i Oslo i 1989, han fikk advokatbevillingen to år senere og er i dag partner i advokatfirmaet Schjødt.

Utnevnelsen av høyesterettsdommere skjer formelt i statsråd, men det har ikke skjedd at ikke innstillingsrådets anbefaling er blitt fulgt.

Les også:
USAs høyesterett diskuterer likekjønnede ekteskap
Anker luksusbil-dom til Høyesterett  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.