Cecilie Østensen Berglund blir med sine 44 år den yngste dommeren i landets høyeste rettsinstans om det blir hun som får jobben.

Sammen med 55 år gamle Espen Bergh er hun innstilt av Innstillingsrådet for dommere til å overta de to ledige stillingene i Høyesterett, melder Advokatbladet.

Nå er det opp til regjeringen å godkjenne innstillingen, og gjør den det, vil Østensen Berglund bli den yngste dommeren i kollegiet, seks år yngre enn de to nåværende yngste, Bergljot Webster og Arnfinn Bårdsen, som begge er født i 1966.

Cecilie Østensen Berglund startet som dommer i Borgarting lagmannsrett i 2011, og ble allerede i 2013 utnevnt til lagmann. Fra 2002 til 2005 var hun utreder i Høyesterett, og deretter assisterende direktør fra 2007 til 2009. Hun har vært leder og nestleder i Finansklagenemnda og har også verv som styreleder i Nasjonal institusjon for menneskerettigheter.

Espen Bergh har vært lagmann i Borgarting fra 2010, og lagdommer fra 2005. Han har jobbet som advokat i advokatfirmaet Wiersholm, og har også jobbet ti år i Lovavdelingen i Justisdepartementet. Bergh har erfaring som dommerfullmektig i Ytre Follo sorenskriverembete, og førstekonsulent i Forsvarsdepartementet.

Totalt var det ni søkere til de to stillingene.

Les også: 
Asia i dag: Ny amerikansk Vietnam-invasjon

Norwegian-rettssak gjelder hele arbeidslivet, mener Parat

Godsavtale skal flytte 300.000 trailere bort fra veien

Se DNtv:
Fire kule ting med Jaguars suv
Jaguars første suv, F-Pace, har en rekke positive egenskaper. Her er fire av dem.
01:36
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.