Det dreier seg om i alt 820 eposter i selskapene Saga Tankers ASA og Ferncliff TIH II AS som Skattedirektoratet ønsker å gjennomgå.

Bak selskapene står investoren Øystein Stray Spetalen. Finansmannen valgte å anke beslutningen fra Borgarting lagmannsrett, som ga skatteetaten medhold i innsyn i materialet han mener er taushetsbelagt korrespondanse.

Bakgrunnen er et bokettersyn Skatt Øst har hatt i selskapene. Ifølge Dagens Næringsliv var det Spetalens investering i tre børsnoterte selskaper med store fremførbare underskudd som gjorde at skatteetaten ville undersøke nærmere. Kommer etaten til at oppkjøpene har vært motivert av å spare skatt, kan den sette ned foten og nekte bruk av underskuddet, skriver avisa.

Skatt Øst kopierte servere med 429.000 eposter. Etter å ha filtrert det omfattende materialet blant annet ved bruk av forskjellige sammensetninger med ordet advokat på norsk og engelsk, ville de ha innsyn i 820 av disse.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.