– Jeg har full forståelse for at Aker og Røkke reagerer når regjeringen velger krig framfor dialog med næringen, sier stortingsrepresentant Svein Flåtten (H) til Klassekampen.

– Kjell Inge Røkke er en industribygger som har gått mot strømmen og våget å satse på Norge og på norsk fisk. Han har åpenbart fått ufortjent pepper, sier Frps Harald Nesvik.

Aker Seafoods fikk på 1990-tallet tillatelse til å overta fiskekvoter mot å kjøpe flere fiskemottak langs norskekysten. Selskapet forpliktet seg samtidig til å levere og bearbeide fisken på disse mottakene.

Fiskeridirektoratet mener at Aker Seafoods ikke har overholdt sin del av avtalen og har straffet selskapet ved å inndra fisketillatelsen for tre trålere i sju måneder.

Regjeringen vil pålegge Aker Seafoods å levere mer torsk og hyse til fiskemottakene, noe Røkke hevder vil være ulønnsomt. Han truer i stedet med å legge ned mottak og sentralisere driften.

– Leveringsplikten ligger fast, men det må være mulig å si at man skal levere en viss mengde til en region. At regjeringen skal detaljstyre at fisken skal leveres til akkurat den bestemte kaia i Hammerfest er helt meningsløst, mener Nesvik. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.