John-Ragnar Aarset i dag statssekretær i Samferdselsdepartementet og vil nå ta veien fra departementet og ned til Høyres Hus i Stortingsgata.

Han tar over det øverste administrative ansvaret for regjeringspartiet etter at Lars Arne Ryssdal  i september ga beskjed at Høyre måtte starte letingen etter en ny generalsekretær.

Planen er at Aarseth skal overta så snart han får avskjed i nåde som statssekretær. Aarseth har hatt flere sentrale verv i Høyre. Han var leder av Unge Høyre fra 1998-2000. Etter det ble han presseansvarlig og nestleder for sekretariatet til Høyres stortingsgruppe fra 2001- 2004.

Rådgiver for Solberg

Da Erna Solberg overtok som partileder i Høyre i 2004, ble han med i regjeringen som politisk rådgiver for kommunal- og regionalminister Erna Solberg. Han fortsatte som rådgiver for partileder Erna Solberg fra 2005- 2008.

Fra 2008 var han spesialrådgiver i PR-byrået Gambit Hill+Knowlton og daglig leder av Washingtonseminaret. Fra 2012 var han daglig leder Forum Nye Bergensbanen, før han igjen gikk til regjeringen som statssekretær.

Hardt arbeid

- Hva blir den viktigste jobben?

- Det viktigste fra denne rollen blir å gjøre partiet klart for en ny periode i regjering etter valget i 2017.  Jeg skal sørge for at alle deler av partiet, og fra alle deler av landet, skal føle oppleve at de er på det samme laget. Og vi skal sammen finne hva vi skal by velgerne på i 2017 som skal gjøre oss fortjent til fire nye år, sier Aarset til DN.

- Aldri lett regjeringspartier å vinne valg?

- Nei, men man skal ikke alltid gå etter de lette oppgavene. Det er en fantastisk  spennende og utfordrende oppgave å stå overfor. Jeg er oppvokst som odelsgutt på et småbruk i Hallingdal og vet godt at  det må jobbes for at det kal bli resultater. Det er  ingen ting som kommer av seg selv. Det blir hardt arbeid, sier han.

Ta DNs oljekrise-quiz: Quiz: Hvor mange oljeingeniører trengs for å skifte en lyspære? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.