– Jeg har gjennom tre valg hatt det privilegium å lede Høyres tropper som generalsekretær. Jeg ble ansatt på et åremål for seks år, og nå er det tid for nye ideer... og bedre løsninger. Min etterfølger får en viktig jobb med å bistå Erna og den øvrige ledelsen med å lose skuten til gjenvalg i 2017, og valgseier 2019, skriver Lars Arne Ryssdal på sin Facebook-side.

Han har den siste uken vært vitne til at partiet i kommune etter kommune mister ordføreren etter valgnedgangen.  Men selv hevder han avgangen er udramatisk og ikke skyldes valget.

– Det har hele tiden vært klart at dette skulle avklares i god tid før åremålet går ut til våren, sier Ryssdal til DN.

– Men ville du søkt nytt åremål hvis dere hadde gjort et kanonvalg?

– Det blir hypotetisk, men det er ikke slik at valgresultatet har gjort meg mindre motivert for denne jobben, sier Ryssdal.

Må finne ny

Ryssdal skriver på sin Facebook-side at interesserte i jobben nå har muligheten:

– Jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått være med på sammen med Team Høyre, og alle dugnadene vi har lykkes med i disse årene. Uansett hvem som kommer inn, vil hun eller han overta Ett Høyre med utrolig mange dedikerte, hyggelige og kompetente ansatte og tillitsvalgte. Så - har du en generalsekretær i magen, eller kjenner noen som burde ha det - du er herved varslet.

– Hvilke egenskaper må en generalsekretær ha?

– Hun eller han bør kjenne partiet godt, bør kunne motivere og bygge lag og bistå den valgte ledelsen i å legge politiske strategier, sier Ryssdal.

– Hun bør være flink til å samle inn penger også?

– Det er ikke direkte en egenskap, men det er viktig å finne ressuser til å oppnå våre mål, sier Ryssdal.

Som curlingkosten

Han sammenligner sin rolle som han med kosten på et curlinglag.

– Min jobb har vært å feie bort rusk på isen for den politisk valgte ledelsen, sier Ryssdal.

– Hva har vært rusket?

– Med det mener jeg bare hjelp til å forebygge at det skjer ting i organisasjonen og hjelpe til når saker skal håndteres, sier Ryssdal.

 

LES OGSÅ: VW-aksjen fortsetter fallet

 

SE VIDEO:

Dette irriterer mest i sikkerhetskontrollen
Reisende på Oslo lufthavn med klar oppfordring til andre: - Ta det med ro!
01:49
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.