Alstadsæter er ikke fremmed for å jobbe med Høyre-topper - han har siden september 2014 jobbet som kommunikasjonsrådgiver ved Statsministerens kontor (SMK).

Før det var Alstadsæter både redaksjonssjef og politisk journalist i NRK, der han jobbet siden 1999.

Les også: First House-sjefen blir høyskolelektor

- Utrolig glad

- Jeg er utrolig glad for at vi har fått Rune Alstadsæter med oss på laget som ny kommunikasjonssjef i Høyre. Han har fulgt norsk politikk tett som politisk journalist og redaksjonsleder i 15 år. De to siste årene har han jobbet med kommunikasjon fra Statsministerens kontor, sier Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset i en pressemelding, før han fortsetter:

- Han besitter en blytung kombinasjon av politikk og kommunikasjon. Når vi i tillegg vet hvilken hyggelig og positiv person Alstadsæter er, har Høyre fått den beste personen til å lede kommunikasjonarbeidet vårt fremover.

Les også: Robert Eriksson til pr-bransjen dnPlus

Alstadsæter har foruten NRK-bakgrunn utdannelse innen statsvitenskap og journalistikk.

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med de dyktige ansatte, tillitsvalgte og folkevalgte i Høyre over hele landet. Ambisjonen er tydelig når vi nå skal jobbe for at Erna, Høyre og samarbeidspartiene skal få fire nye år, sier Alstadsæter i pressemeldingen.

Sunniva Ihle Steinstad, som er kommunikasjonssjef i Høyre inntil 1. august, går inn i en rolle som sjef for «Team Erna» og rådgiver for partiledelsen foran valget neste år.

Les også: Bjarne Håkon Hanssen slutter i First House (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.