Statkraft har inngått avtale om å bygge Europas største landbaserte vindkraftanlegg på Fosenhalvøya, Hitra og i Snillfjord i Midt-Norge.

BAKGRUNN: - En viktig dag for Statkraft og Norge  

Sammen med TrønderEnergi og Nordic Wind Power DA skal Statkraft investere rundt 11 milliarder kroner i seks vindparker på til sammen 1000 megawatt (MW), som er mer enn den samlede norske vindkraftkapasiteten i dag.

- Fosen-utbyggingen er et fantastisk kinderegg: Den skaper flere hundre arbeidsplasser, med oppstart allerede i år. Den er med på å reindustrialisere Norge, som et stort fornybarprosjekt på fastlandet. I tillegg vil vindkraft på Fosen lage ren, fornybar strøm til så mye som 170 000 husstander. Derfor er dette en svært god nyhet, sier Tina Bru, stortingsrepresentant og energi- og miljøpolitisk talsperson i Høyre.

Anleggsarbeidene starter i andre kvartal i år og alle parkene vil ifølge pressemeldingen være ferdigstilt i 2020. Da vil vindparkene produsere 3,4 TWh fornybar energi i året.

- Dette viser også at de store fornybarutbyggingenes tid er ikke forbi. Det er fremdeles stort fornybart potensial i Norge, og når vi i fremtiden skal være en del av Europas grønne skifte, så er det viktig at mye av dette potensialet blir realisert, sier Bru.

Les også:

Oljeavhengigheten struper Russlands økonomi
Asia i dag: - For et kolossalt pengemisbruk
 

Lerøy Seafood: - Et krevende kvartal (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Familiens drømmebil
Familiens drømmebil
Volvos nye stasjonsvogn V90 blir garantert en stor suksess.
01:23
Publisert: