Statsministeren var lørdag i Libanon for å møte syriske flyktninger som har søkt tilflukt i nabolandet. I et intervju med Aftenposten ber hun regjeringskollega Fremskrittspartiet om å legge partipolitikken til side for å løse den pågående flyktningsituasjonen.

– Jeg mener at når en krise treffer et land, og det er viktig at vi handler, så må partipolitikken vike for å løse krisen, sier Solberg.

Den siste uken har vært preget av forvirring om hva som er Frps standpunkt i asylforhandlingene. De øvrige partiene ønsker et bredt asylforlik, mens flere sentrale Frp-ere har skapt tvil om hvorvidt partiet ønsker noe slikt.

– Jeg registrerer at Frp har litt problemer med å bestemme seg for hva de er og hvordan de er, og de må ha en god forankringsprosess. Men det er avklart mellom ledelsen i Høyre og Frp at vi skal få flertall for sakene våre, og at vi skal snakke med andre partier, sier Solberg. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.