Hagen har de tidligere årene donert 1 million kroner til Høyres valgkamp, men nå slår han og familien på stortromma, skriver VG.

– Det er et engangsbeløp til utredninger og til neste års valgkamp. Vi vet at det etter hvert kommer mange millioner fra LO-familien til de rødgrønne, så det er et forsøk på å bidra til en viss balanse, sier Hagen.

Han lover også et «betydelig beløp» til Fremskrittspartiets valgkampkasse.

Etter at Hagen overlot styringen av familieselskapet til barna, har de lovet å videreføre den politiske støtten. Bidraget på 5 millioner er en solid økning fra tidligere. De uttrykker stor tilfredshet med Erna Solberg som statsminister og håper på fortsatt borgerlig flertall neste år.

– Totalinntrykket er at Erna leder landet med fast hånd. Vi er opptatt av rammevilkårene for norsk næringsliv og enkeltmenneskets valgfrihet, sier Hagen.

Følg markedene med DN Investor

Hør: DNs podcast «Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

 

Anbefalt av DNtv:

Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:

 

Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.