DN.no kårets HTC One til årets mobil i 2013. Nå er etterfølgeren her, og den er en direkte videreføring av fjorårets modell. Med et par vesentlige endringer, så klart.

Forventet pris ser du nederst i saken.

- Vårt hovedmål er å lage vakre telefoner som skiller seg ut fra mengden, og som har gode brukeropplevelser. Det fikk vi til med fjorårets HTC One og vi synes det er naturlig å videreføre modellen med noen endringer, sier markedssjef for HTC i Europa, Graham Wheeler.

Design

For å skille de to HTC One-telefonene har de fått betegnelsene M7 og M8. Likheten mellom de to er slående. Begge er laget av ett tykke aluminium, men M8 har fått litt rundere former og ingen følbare overganger. Kantene skal føles annerledes enn baksiden, som er børstet, men man skal være ekstremt fintfølende for å kjenne denne forskjellen.

M8 har blitt noe større enn M7 og bittelitt tyngre, i tillegg kommer den i tre farger. Volummodellen kalles «gunmetal grey», men i tillegg kommer en «glacial silver» og en «amber gold».

 

Brukeropplevelser

HTC One M8 får nye måter å aktivere telefonen på. Man kan bruke gester, det vil si å stryke en finger over skjermen for å aktivere de mest brukte funksjonene i telefonen. Kameraet kan aktiveres ved å legge telefonen i horisontal modus og trykke på volumknappen.

I tillegg lanserer HTC et nytt aktivt deksel som skal gjøre det enklere å sjekke status på telefonen. Dekslet aktiverer og deaktiverer skjermen ved åpning og lukking, men i tillegg er fronten på dekslet laget av en fin netting som slipper lys gjennom. Dette brukes til å vide enkle symboler for ulike varsler, så man kan se om det har skjedd noe nytt uten å åpne dekslet.

HTC lanserer også sjette generasjon av sitt brukergrensesnitt Sense sammen med HTC One M8. Den nye versjonen har blitt mer fargerik, men samtidig mer minimalistisk, akkurat som Apples siste versjon av sitt system.

Kamera

Kamerateknologien i M8 er også såkalt ultrapiksel, den samme som i M7. Ultrapiksel betyr enkelt forklart at brikken som fanger bildene er større enn størrelsen på bildet som lagres. Man kan si at bildet krympes for å gjøres bedre.

En ny bilde prosessor gir et raskere kamera, blant annet er autofokusen redusert til et halvt sekund. Dette er 200 millisekunder tregere enn Samsungs kommende S5-telefon, men uansett langt raskere enn tidligere telefoner.

En rekke nye kamerafunksjoner er lagt til, takket være at HTC har to kameraobjektiver på baksiden av telefonen. Alle funksjonene fungerer i alle bilder, man trenger ikke aktivere ekstrafunksjonene for at de skal fungere.

Ufocus lar deg trinnløst velge og endre fokus i et bilde etter at det er tatt. Foregrounder er et kreativt verktøy som lar deg beholde motivet i bildet og leke med bakgrunnen ved hjelp av ulike filtre. Dimension Plus lager en animasjon som viser motivet fra ulike vinkler. Season er en funksjon som legger animerte årstidseffekter oppå et bilde. Frontkameraet har fått vidvinkellinse og forskjønnelsesfunksjoner spesielt tilpasset selvportretter.

 

Ingen biometri

HTC har ikke inkludert noen form for biometrisk autentisering, som fingerskanning, i M8. Telefonen er heller ikke vanntett.

- Dette er bevisste valg fra vår side. Vi vil lage vakre og luksuriøse designprodukter og begge disse egenskapene er uforenlig med vår design, sier Wheeler.

HTC One M8 lanseres i neste uke i Norge med en veiledende pris på 5995 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.