Kinesiske Huawei er veldig interesserte i å øke sin markedsandel i de modne, vestlige smarttelefonmarkedene. Tidligere forsøk har ikke ført frem, men nå er de ute med et nytt flaggskip, Ascend P1. Ved første kikk ser det også ut som om Huawei kan ha klart å komme inn på rett spor.

Design
Huawei er ikke kjent for å prioritere eksklusive materialer i sine telefoner. Dette er heller ikke tilfelle med P1, men den ser bedre ut enn tidligere telefoner fra produsenten. P1 er svært tynn, noe som svært ofte fører til knirk og et lite solid inntrykk, men kabinettet føles stivt og kompakt.

Skjermen har også høy kvalitet, om enn ikke helt i toppen av markedet.

Baksiden av skjermen har en utstikkende «vorte» hvor kameralinsen sitter. Dette er ikke noen god designdetalj i mine øyne, faktisk opplevde jeg et par ganger at linsen han fast i lommefôret på buksa.

I tillegg har Huawei valgt en tofargeløsning. Bakdekselet på testtelefonen er hvitt og fremsiden er sort. Begge dekslene er høyglanset, og dermed til enhver tid full av fingermerker. Denne grevlingtryne-designen har ikke jeg personlig noe sans for, og jeg tror det vil stå i veien for Huawei i toppsjiktet, men dette får være opp til kjøperne å vurdere selv.

 

Multimedia
Ascend P1 har et åtte megapiksel kamera som tar veldig gode bilder. Kvaliteten er svært lik den på Samsung Galaxy S III, noe som plasserer den godt i toppen av feltet. Det jeg savner mest er mer smell i fargene, som kan bli litt blasse.

Det samme gjelder for videoopptakene. Huawei mangler litt detaljer i forhold til Iphone 4S, men ligger på linje med de beste i bransjen.

Skjermen er god til å se film på, og oppløsningen er høyere enn mange tidligere telefoner med like stor skjerm. Eneste ulempe er at lysstyrken kan bli litt lav.

Lydkvaliteten er veldig god når man bruker hodetelefoner eller eksterne høytalere, men jeg savner integrerte muligheter for lydforbedring (equalizer) så man kan tilpasse lyden til ulike høyttalere.

Brukeropplevelse
Huawei har ikke gått på samme smell som enkelte av konkurrentene som sender ut sine telefoner med eldre versjoner av Android. P1 har siste utgave og det gjør den både enkel og rask i bruk. Men den har dessverre ikke nærfeltskommunikasjon (NFC), slik man forventer av en toppmodell. Det betyr at telefonen ikke kan brukes til kontaktløs betaling eller overføring av bilder med denne teknologien.

For øvrig er programvaren stabil og kjapp, og jeg opplever ikke at Huawei står noe tilbake for mer kjente merker i daglig bruk.

 

På jobben
For de som vil bruke telefonen på jobb er erf#229ene litt delte. Jeg synes ikke Huaweis e-postapplikasjon er av de beste, så her bør man velge noe annet om e-post er viktig.

På den andre siden har Huawei lagt ved programpakken Polaris Office, så man kan lese og redigere de fleste typer vedlegg direkte på telefonen.

Konklusjon
Dette er klart Huaweis beste telefon så langt, og den bør kunne konkurrere med flere av de etablerte. Men den mangler bare det lille ekstra som gjør at man sitter igjen med en wow-følelse.

Følg vår mobiltester på Twitter:

Her er produsentens offisielle produktside.

Se også disse testene: