Ledelsen bak pyramideselskapet The 5 Percent Community Invest hyret i juli 2003 inn det velrenommerte advokatfirmaet Wikborg Rein, skriver Dagens Næringsliv.

160 millioner kroner
Advokatfirmaet bisto blant annet ved utarbeidelsen av de to prospektene som ble brukt til å hente inn 160 millioner kroner til selskapet.

Det var advokat og partner Per Anders Sæhle som var ansvarlig for oppdraget hos Wikborg Rein.

Flere brudd
Tilsynsrådet for advokatvirksomhet har gransket Wikborg Reins rolle siden ifjor høst. Konklusjonen er at Sæhle har handlet i strid med reglene for god advokatskikk og brutt tre av punktene i advokatforskriften.

«Slik faktum nå foreligger, er det ikke tvilsomt at evt. foretatte undersøkelser ville utløst en rapporteringsplikt til Økokrim», heter det i vedtaket fra Tilsynsrådet.

Advarsel
Rådets styre er ikke nådig i sin kritikk slik den fremkommer i et fire sider langt notat. Styret har vurdert om Sæhles advokatbevilling skal tilbakekalles, men har under tvil kommet til at en advarsel er en passende reaksjon.

T5PC-oppdraget var ikke noe lite oppdrag for Wikborg Rein. Ifølge tilsynsrådet må advokat Per Anders Sæhle ha brukt nærmere 900 arbeidstimer på disse oppdragene over en 11 måneders periode, og fakturert T5PC for nær 5,6 millioner kroner.

Liker dårlig
En ferierende styreleder Leif Petter Madsen i Wikborg, Rein liker dårlig at advokathusets navn knyttes til T5PC. Igår tok han ifølge DN turen ens ærend inntil kontorer for å kommentere vedtaket fra Tilsynsrådet.

-Det er selvfølgelig meget beklagelig at en av våre advokater har fått en advarsel i sitt saksarbeid. Det skulle bare mangle at vi ikke ser alvorlig på det, sier Madsen til Dagens Næringsliv.

Wikborg Rein har ifølge Madsen skjerpet sine rutiner for inntak av nye klienter etter denne saken, og utvidet advokathusets etikk- og konfliktkomite, samt implementert nye etiske retningslinjer.

Les vedtaket fra Tilsynsrådet for advokatvirksomhet her (PDF)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.