15 presidentkandidater, fem timer debatt og to klare vinnere:

Lindsay Graham fra «barnebordet», de fire kandidatene med minst oppslutning på meningsmålingene, og Carly Fiorina blant de 11 topp-kandidatene.

For en måned siden satt Fiorina selv ved barnebordet da de republikanske presidentkandidatene barket sammen i den første tv-sendte debatten i USA.

I natt tvang hun Donald Trump på defensiven, og ble hyllet med applaus og jubelrop fra 500 tilhørere i Ronald Reagens presidentbibliotek utenfor Los Angeles.

1) Øyeblikket: Da Trump angrep Fiorinas fortid som toppsjef i it-giganten Hewlett-Packard, gikk den eneste kvinnen på scenen i strupen på Trump.

-Du bygde opp et berg av gjeld. Du tapte andre folks penger. Du gikk konkurs ikke en gang, ikke to ganger, men fire ganger. Hvorfor skal vi la deg få ansvaret for nasjonens finanser? sa Fiorina med henvisning til Trumps kasinoer i Atlantic City.

Trump sa i forrige uke at ingen med Fiorinas ansikt kan bli president i USA. Han har senere hevdet han mente personligheten hennes, ikke utseendet.

-Jeg tror kvinner over hele USA hørte svært tydelig hva Trump sa, svarte Fiorina da temaet kom opp.

-Hun har et vakkert ansikt og er en vakker kvinne, la Trump til.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.