Hurtigruten ble tatt av børs i februar, etter at selskapet Silk Bico kjøpte opp selskapet. Allerede i mars kunne selskapet melde at det før første gang på mer enn 20 år kunne levere et regnskap med reelle overskudd.

Andre kvartal ble sterkt, og i tredje kvartal fosser selskapet videre med et såkalt normalisert driftsresultat på 566 millioner kroner.

- Forbedringen på 154 millioner kroner mot fjoråret gjør kvartalet til tidenes beste for Hurtigruten, skriver selskapet i en pressemelding.

Resultatet kommer som følge av økt volum og høyere priser for virksomhetene langs norskekysten, Explorer og den landbaserte virksomheten. Forklaringen ligger i gjennomføringen av et omfattende effektiviseringsprogram.

- Etter å ha levert et meget sterkt andre kvartal følger vi opp med et historisk tredje kvartal. Makroøkonomiske forhold som svakere norsk krone og lavere oljepris er positivt for Hurtigruten, men det er en vesentlig forbedret underliggende drift som er drivende for den sterke resultatutviklingen. Dette gjør at vi er godt posisjonert for videre vekst, sier konsernsjef Daniel Skjeldam. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ellevill budrunde: - Det var helt kaos

 
Håper det ikke er en boble

- Jeg håper alle nordmenn har Hermod Skånland med i aftenbønnen sin