Investorene Trygve Hegnar og Petter A. Stordalen og det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital går sammen om å legge inn bud på alle aksjene i rederiet Hurtigruten.

Budet er på syv kroner kontant. På Oslo Børs stiger Hurtigruten-aksjen 52,3 prosent til 6,84 kroner aksjen onsdag formiddag.

Avtalen mellom de tre partene som står bak budet innebærer at Stordalen og Hegnar vil bli sittende med fem prosent hver av den samlede aksjebeholdningen i selskapet.

Trygve Hegnar eier i dag 33,13 prosent av selskapet gjennom investeringsselskapet Periscopus. Avtalen mellom budgiverne innebærer dermed at investoren og mediemannen selger seg kraftig ned i selskapet. Dersom budet blir akseptert av aksjonærene vil Hegnar selge unna rundt 118 millioner aksjer i selskapet for 827 millioner kroner.

Stordalen eier i dag like i overkant av fem prosent av aksjene i Hurtigruten gjennom investeringsselskapet Home Invest og avtalen vil dermed ikke føre til noen endring i Stordalens aksjebeholdning.

De tre partene har gått sammen om å danne joint venture-selskapet Silk Bidco as, som står bak budet på aksjene. Selskapet kontrollerer i dag 42,18 prosent av aksjekapitalen i selskapet.

- Betydelig premie

Det er mottatt forhåndsaksepter på til sammen 55,87 prosent av aksjene i Hurtigruten ASA, inkludert de aksjer som fra før har vært eid av parter som er nærstående til Silk Bidco.

De uavhengige styremedlemmene i Hurtigruten ASA har enstemmig besluttet å anbefale tilbudet overfor selskapets aksjonærer.

- De habile styremedlemmene i Hurtigruten har foretatt en detaljert gjennomgang av betingelsene og vilkårene i tilbudet. Tilbudet reflekterer Hurtigrutens strategiske og finansielle verdier og representerer en betydelig premie i forhold til aksjekursen. I tillegg til at det vil føre til verdier for aksjonærene, ser de habile styremedlemmene muligheten for at Hurtigruten kan fortsette sin vekststrategi under Silk Bidcos eierskap. Hurtigruten er et veldrevet selskap med betydelig potensial. Vi tror at dette potensialet vil bli oppnådd raskere og mer effektivt med Silk Bidco om bord. Det habile styret anbefaler aksjonærene å godta tilbudet, sier styrets nestleder, Helene Jebser Anker, i en børsmelding onsdag.

- Tilbudet representerer et spennende nytt kapittel for Hurtigruten, våre gjester, medarbeidere og samarbeidspartnere. Under det potensielle nye eierskapet vil selskapet dra nytte av erfarne investeringspartnere som med sitt engasjement, gode resultater og sitt langsiktige perspektiv vil kunne innebære sterk støtte for å oppnå selskapets fulle potensial og langsiktige ambisjoner, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten, i børsmeldingen.

- Opplevelser i verdensklasse

- Hurtigruten er et ikon med en unik historie og en sterk markedsposisjon. Vi er begeistret over mulighetene til å akselerere veksten i virksomheten. Vi vil bygge videre på den sterke posisjonen som selskapet har, vi vil investere og vi vil bidra til at Hurtigruten fortsatt kan levere opplevelser i verdensklasse til passasjerene, sier Petter A. Stordalen i Home Capital, som representerer Silk Bidco, i en pressemelding.

Tilbudsprisen på 7,00 kroner per aksje er:

* 55,9 prosent over sluttkurs for Hurtigruten 28. oktober 2014

* Henholdsvis 76,6 prosent, 71,4 prosent, 64,0 prosent og 66,8 prosent over volumvektet gjennomsnitt av børskurs siste måned, tre måneder, seks måneder og 12 måneder fram til 28. oktober 2014.

Et komplett tilbudsdokument med nærmere beskrivelse av tilbudet og tilhørende betingelser vil bli sendt til alle aksjonærer rundt 6. november 2014.

 

Les også:

Bedring for Hurtigruten

Stordalen krever 350 mill. av advokat

- Han har tjent alle pengene sine på Choice

Stordalen og Ringnes i rettssak om 1,6 milliarder

Hurtig rute opp 

Kan få millionbonus 

Betaler for å sove på dekk 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.