Revisjonsutvalget i Hurtigruten asa anbefaler ovenfor generalforsamlingen 24. april at PwC blir valgt som ny revisor for Hurtigruten fra og med regnskapsåret 2014.

 I 2011 vant Ernst & Young oppdraget en full anbudsrunde i konkurranse med PwC og KPMG. Ernst & Young får honnør for «...sin strukturerte metodikk og revisjonsmessige angrepsvinkel». Styret og revisjonsutvalget har imidlertid opplevd samarbeidet med revisor som «tidvis utfordrende».

Statsautorisert revisor John Giæver i Ernst & Young ønsker ikke å kommentere saken og henviser til taushetsplikten. På spørsmål om hva som har vært utfordrende skriver styreleder Trygve Hegnar: «Ikke annet enn at samarbeidet ikke helt har vært som det burde». På spørsmål om han kan utdype dette skriver Hegnar: «Nei, det ville være galt å utdype eller forklare.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.