Investorene Trygve Hegnar og Petter A. Stordalen og det britiske oppkjøpsfondet TDR Capital går sammen om å legge inn bud på alle aksjene i rederiet Hurtigruten.

Les sakene:
  Investeringsselskap vil kjøpe Hurtigruten

- Blitt ganske mange timer på gangen  

Avtalen innebærer at TDR skal eie 90 prosent, mens Stordalen og Hegnar vil bli sittende med fem prosent hver av den samlede aksjebeholdningen i selskapet.

- Mitt ståsted er jo norsk reiseliv, jeg elsker norsk reiseliv. Jeg og Trygve er litt uenig om når oljealderen ender, men vi er enig om at reiselivet er den nye soloppgangsnæringen for Norge, og der er Hurtigruten sentral, sier Petter A. Stordalen.

- Vi må putte inn mer penger

Investeringsfondet TDT Capital, med hovedkontor i London, eier en rekke bedrifter som selger tjenester i fritidsmarkedet.

- TDR kjenner veldig godt planene som ledelsen og styret har hatt, og jeg opplever at de er veldig innstilt på at vi skal videreføre de planene. Det innebærer nye investeringer i båtene at vi må putte inn mer penger, sier Stordalen.

- Når en helt annen målgruppe

- Jeg og Trygve har kjørt snøskuter og sett isbjørn. Styret og ledelsen tror det ligger et stort potensial i explorer-segmentet: Grønland - Island– Svalbard – Antarktis, sier Stordalen.

Stordalen mener man i explorer-segmentet når en helt annen målgruppe enn det Hurtigruten hovedsakelig driver med.

- Det er nok en del av Hurtigrutens kunder som etter hvert vil teste dette. Men her når vi et helt annet marked. Det har kommet inn flere konkurrenter der, og dette markedet ser ut til å vokser ganske mye, sier Stordalen.

Han påpeker at Hurtigruten i dag har den største operasjonen på Svalbard.

- Vi har også MS Fram som går på Grønland, Island, Svalbard og Antarkis. Der ser vi muligheter for ytterligere vekst, sier Stordalen.

- Vet mer om norskekysten enn mange nordmenn

TDR Capital har vært på jakt etter investeringsmuligheter i nordiske fritidsaktiviteter og reiseliv i fem år, og har fulgt Hurtigruten tett siden 2011.

- TDR Capital er villige til å satse 5,5 milliarder kroner på norskekysten. Når har det skjedd tidligere? Aldri! De kjenner Hurtigruten meget godt.Min opplevelse første gang jeg møtte dem var at de kunne mer om Hurtigruten og norskekysten enn veldig mange nordmenn, sier Stordalen.

Hegnar fortsetter som styreleder og Stordalen fortsetter som styremedlem.

- Hurtigruten hadde aldri vært der den er i dag uten den gamle hovedaksjonæren. Jeg er helt sikker på én ting; Hurtigruten kommer om fem år til å se tilbake på dette som en seilas som er den mest fremgangsrike i hele selskapets historie Trygve kan mye om næringsliv, og har også drevet med cruise. Vi kommer fortsatt til å være aktive og sterke eiere i styret. Men nå må jeg vel på engelskkurs for det kan gå litt fort noen ganger. Vi har lagt en plan, og de nye eierne vil være med på planen, sier Stordalen.

 

Stordalens engasjerende tale for Hurtigruten
00:00
Publisert:
 

Les også:

Stordalens engasjerende tale for Hurtigruten
00:00
Publisert:

- Øker sjansen for et rentekutt

  - Blitt ganske mange timer på gangen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.