Finansminister Henry M. Paulson i USA sier at han er svært skuffet over at forslaget om krisepakke falt, men vil fortsette å jobbe videre med en plan.

Representantenes Hus stemte overraskende ned den foreslåtte krisepakken med 228 mot 205 stemmer mandag. Amerikanske medier peker ut rasende velgere som tungen på vektskålen for at så mange valgte å stemme mot redningsforslaget.

Kan ikke mislykkes
Kaoset var komplett blant både republikanere og demokrater etter avstemmingen.

- Nå må alle roe ned og komme i gang å jobbe igjen, sa republikanernes mindretallsleder i Representantenes hus, John Boehner ifølge Wall Street Journal.

Og nå jobbes det på spreng med nye forsøk på å få i stand en ny plan.

- Vår verktøykasse er betydelig, men utilstrekkelig. Derfor vil jeg fortsette å jobbe med lederne i Kongressen for å finne en vei fremover for å vedta en omfattende plan for å stabilisere vårt finansielle system og beskytte det amerikanske folket gjennom å begrense utsiktene til ytterligere svekkelse av vår økonomi, sier han, og legger til:

- Vi har mye arbeid å gjøre. Dette er alt for viktig til å at vi kan mislykkes.

Les også: - Mer uro i vente

Ad hoc-tiltak
Ifølge ikke-navngitte kilder Wall Street Journal har snakket med, vil finansdepartementet nå adressere problemene "institusjon for institusjon", samt iverksette en rekke andre ad hoc-tiltak.

"Lovens fiasko setter finansdepartementet i en klemme. Lederne der anså redningsplanen som en siste mulighet til en systematisk tilnærming til å takle den finansielle krisen", skriver avisen.

Andre tiltak kan være å utvide programmet for kjøp av boliglånssikrede verdipapirer i Fannie Mae og Freddie Mac, eller andre administrative hjelpemidler. Samtidig vil man vente og se om Kongressen tar opp igjen mandagens votering.

Myndighetene kan også komme til å ta over de dårlige eiendelene man forsøkte å adressere i krisepakken gjennom andre tilnærmingsmetoder.

Federal Insurance Deposit Corp kan også gis en store rolle.

Les også: Obama tror ikke krisepakken er død (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.