Én av ti kvinner har blitt utsatt for vold eller blitt truet med vold mens de har vært på jobben, viser en arbeidslivsrapport fra forskningsstiftelsen Fafo.

Kvinner i helse- og omsorgssektoren rammes oftest, viser rapporten «HMS-tilstanden i Norge 2007» som Fafo har gjort på oppdrag fra LO.

Ifølge undersøkelsen har 14 prosent av kvinnene som har kontakt med brukere eller kunder på jobb opplevd å bli trakassert av disse. Nesten én av ti har opplevd vold eller trusler om vold.

– I en hvilken som helst annen sammenheng vil en som utøver vold være en lovbryter og få straff, men så lenge det skjer på en arbeidsplass kan det virke som det er greit. Arbeidsgivere plikter å sørge for at de ansatte har det trygt på jobb, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes til Dagsavisen.

Hun mener at økt bemanning vil være rett oppskrift for å utrydde volden og truslene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.