Den er ikke bare et paradoks, GTI-klassen, den er også en svært oppmuntrende og gledelig måte å transportere seg på.

Basert på noen av de kjedeligste bilene man kan få kjøpt, men til dels oppstylet, og ikke minst oppmotoriserte, gir de full mening.

For her får du både en praktisk hverdagsbil, men også en racerbil i en og samme bil. Et slags ultimat kompromiss. Men hvilken er best?

Vi har tre GTI-konkurrenter på dragracingbanen på Gardermoen! Se video ved å klikke på bildet øverst i saken!

Vi tok utfordreren, den flunkende nye Ford Focus ST, og den superlekre og potente Alfa Romeo Giulietta QV, samt selvfølgelig selve skaperen av klassen, Volkswagen Golf GTI, med oss for å finne ut hvilken som er vår favoritt blant GTI-bilene.

På papiret er det ganske jevnbyrdige konkurrenter alle tre. Golfen er i en spesiell jubileumsutgave som gjør at den yter 235 hestekrefter, noe som er identisk med hva den lekre italieneren har på papiret. Den nye gutten i klassen; Focus ST er på papiret den jeveste bilen med sine 250 hestekrefter. Men ville den kunne tukte de to andre?

Med Alfa Romeoens italienske dna, vinner den i skjønnhetskonkurranse mot Focus ST og Golf GTI. Mens de to sistnevnte er ordinære biler som er pimpet opp med spoilere og store luftinntak, er Giuliettaen en bil med sportslig utseende allerede fra tegnebrettet. Det mest i øyenfallende som skiller GTI-, eller QV-utgaven av Giulietta fra en ordinær bensindrevet, eller gud forby, dieseldrevet ordinær Giulietta, er firkløveren på forskjermen.

Vi starter på kanskje det viktigste for at disse skal kunne kalle seg GTI-biler; Motoren og hvor kjapp er egentlig bilen?

Gå videre til: Motoregenskaper

 

Hele testen:
1. Introduksjon
2. Motoregenskaper
3. Kjøreegenskaper
4. Praktiske egenskaper
5. Konklusjon
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.