Norsk Hydro har ikke funnet noen indikasjoner på at selskapet har handlet i strid med gjeldende regler eller retningslinjer i Tadsjikistan.

Det fremkommer av redegjørelse Norsk Hydro har overlevert til Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) mandag, utarbeidet av styreleder Dag Mejdell.

Ifølge redegjørelsen har Hydro i Tadsjikistan utelukkende kjøpt og solgt varer til markedspriser. De skal heller ikke ha benyttet egne agenter eller mellommenn.

«Hydro har heller aldri forhandlet med Tadsjikistans president, selv om vi har hatt flere møter - slik vi også har møter med myndighetspersoner i mange land der vi har virksomhet eller er engasjert i handel, eller hatt avtaler med selskaper der eierskapet ikke har vært kjent», heter det.

Hydro varslet allerede i forrige måned at det ikke var funnet tegn til regelbrudd i selskapets virksomhet i Tadsjikistan.

«Dette er en meget komplisert sak som strekker seg langt tilbake i tid. Hydro har ikke hatt noen kommersielle relasjoner med Talco de siste fire årene», uttalte selskapet da.

Saken fortsetter under

Hydro har i nesten 20 år skaffet seg aluminium fra Tadsjikistan. Landet regnes som ett av verdens mest korrupte og dets politiske ledelse bruker aluminiumsmelteverket til å berike seg selv, ifølge internasjonale organisasjoner.

Følg markedet på DN Investor

Les også:   Statoil dropper ulykkesrigg dnPlus

- Vi begynner å se at produksjonsnivået i USA går nedover

  Asia i dag: Nye stormkast i vente

Engelsk skaper trøbbel på norske arbeidsplasser

Se DNtv: Selger blåbærteknologi for over en halv milliard til tyske kjøpere
For 15 år siden starte Sjur Svaboe selskapet Medpalett.
Torsdag ble blåbær-selskapet solgt for en halv milliard kroner.
01:53
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.