Nel er gjennom sine datterselskap Nel Hydrogen og H2 Logic tildelt en kontrakt på om lag 25 millioner kroner for levering av en hydrogenstasjon på Kjørbo i Sandvika.

Det skriver selskapet i to meldinger fredag. Nel vil via sine datterselskap levere ladestasjonen med on-site hydrogenproduksjon i 2016.

Stasjonen blir liggende inntil Powerhouse Kjørbo-bygningen og skal driftes av Uno-X.

Høy interesse

Administrerende direktør Jon André Løkke sier at Nel ser stor interesse for systemer relatert til overskuddsenergi.

Fredag morgen meldte Nel at det har fått en kontrakt på 25 millioner kroner av jv-et Uno-X Hydrogen, som Nel eier 49 prosent av. Jv-et har signert avtale om bygging av en fyllestasjon i Sandvika.

Administrerende direktør Jon André Løkke sier selskapet opplever stor interesse også fra andre aktører.

-Vi ser veldig mye interesse i samme retning i mange andre markeder, og er i dialog med aktører mange andre steder, som snakker om tilsvarende løsninger, sier Løkke til TDN Finans fredag.

Ladestasjonen som skal bygges på Kjørbo i Sandvika vil utnytte overskuddsenergi fra solceller. Denne kraften skal konverteres direkte til lavkostnads hydrogen, som igjen skal kunne fylles på hydrogenbiler. Stasjonen skal stå klar i løpet av 2016.

-Systemet er knyttet til overskuddsenergi. Det tror vi er interessant i seg selv, fordi det foreløpig ikke er laget mange slike benchmark-prosjekter. Dette er faktisk det første der overskuddsenergi fra kommersielle kontorbygg gjøres om til hydrogen.

Prosjektet i Sandvika har et samlet budsjett på 28,4 millioner kroner. Av dette er 5,7 millioner støtte fra Akershus kommune og 7,7 millioner støtte fra Enova. Andre partnere er konsulentfirmaet Asplan Viak og Bærum kommune.

Løkke ønsker ikke å kommentere hvordan marginene på det nye prosjektet arter seg. Han vil heller ikke si når det kommer flere detaljer om de 20 ladestasjonene selskapet har som ambisjon å bygge i Norge.

-Vi har ikke gått i ytterligere detalj på det. Men vi jobber med partneren vår, med investorer, og ikke minst jobber vi systematisk med å finne lokasjoner, sier Løkke.

Les også:
Her er den nye Teslaen
Lønningene i oljeindustrien skal ned på industrinivå dnPlus
Advarer «stygge» amerikanere på ferie
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.