Fordelene for hydrogenbilene bør videreføres selv om fordelsordningen for elbilene fases ut, mener stiftelsen, ifølge en rapport utarbeidet for Oslo, Trondheim, Stavanger og Bergen kommuner, skriver Teknisk Ukeblad.

Årsaken er at det trengs en helt ny infrastruktur med fyllestasjoner for hydrogen langs norske veier dersom hydrogenbilene skal bli en vesentlig del av bilparken.

I februar varslet transportetatene i sitt forslag til Nasjonal transportplan (NTP) at det går mot slutten på fordelene for elbiler i Norge.

Både el- og hydrogenbiler får i dag blant annet fritak for moms og bompenger og har lavere årsavgift. I tillegg får de kjøre i kollektivfelt sammen med busser og drosjer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.